Ειδήσεις

Β.Γιακουμάκης:Οι καταθέσεις "δείχνουν" τη διοίκηση

Καταθέσεις φωτιά,που όπως όλα δείχνουν ,βαραίνουν την διοίκηση της Γαλακτοκομικής Σχολής Ιωαννίνων όπου και φοιτούσε ο Βαγγέλης Γιακούμακης.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες ,από τις καταθέσεις της υπεύθυνης της εστίας της Σχολής, μιας διοικητικής υπάλληλου, μιας καθαρίστριας και δυο φοιτητών που είχαν δει και είχαν ακούσει για τα βασανιστήρια που υφίστατο ο Βαγγέλης Γιακουμάκης φαίνεται ότι η διοίκηση της σχολής γνώριζε, αλλά σώπαινε και κυρίως δεν απομάκρυνε τους δράστες λόγω πολιτικών παρεμβάσεων.

Μάλιστα ιδιαίτερο ενδιαφέρον αποκτά η κατάθεση συμφοιτητή του Βαγγέλη Γιακουμάκη που αναφέρει πως ουσιαστικά υπήρχε και αρχηγός της "ομάδας των Κρητικών" που ευθύνεται για πολλούς βασανισμούς σε βάρος του άτυχου φοιτητή "έχω ακούσει ότι πολιτικό πρόσωπο από την Κρήτη παρενέβαινε υπέρ του... και την παρέα του. Πιθανόν ο..." κατέθεσε ο τελευταίος συγκάτοικος του Βαγγέλη Γιακουμάκη.

Ο πρώην διευθυντής της σχολής ωστόσο λέει ότι δεν θεώρησε αναγκαίο να ενημερώσει για όσα γίνονταν στη σχολή τους ανωτέρους του στην Κεντρική Διοίκηση του Γεωργικού Οργανισμού "Δήμητρα" λέγοντας χαρακτηριστικά ότι "δεν θεωρήθηκε σημαντικό το γεγονός".

Καταθέτει ότι δεν γνώριζε ωστόσο για τα βασανιστήρια και επιμένει ότι δεν υπήρξαν πολιτικές παρεμβάσεις υπέρ κάποιου ατόμου.

Η μητέρα του Βαγγέλη Γιακουμάκη ωστόσο καταθέτει ότι "μετά την εξαφάνιση του Βαγγέλη ο διευθυντής μου ανέφερε ότι ασκήθηκαν παρεμβάσεις και ότι πιέστηκε ο ίδιος για να μην τους αποβάλει".

πηγή: newsit

Σχόλια