Ειδήσεις

Κατέλαβαν το τελωνείο Ηρακλείου οι αγρότες

Στην παραλιακή του Ηρακλείου  από νωρίς το πρωί,αγρότες του νομού Ηρακλείου που προχώρησαν στην  κατάληψη του  χώρου έξω από το τελωνείο Ηρακλείου. Προς το παρόν, η κατάληψη της Τράπεζας της Ελλάδας εγκαταλείπεται, λόγω του γεγονότος ότι πληρώνονται οι συνταξιούχοι και σε καμία περίπτωση οι άνθρωποι της υπαίθρου δε θα ήθελαν να τους δημιουργήσουν πρόβλημα.

Στο μεταξύ, όπως ξεκαθαρίζουν τα στελέχη του Παγκρήτιου Συντονιστικού Οργάνου, οι αγρότες της Κρήτης μπορεί να τηρούν για άλλη μια φορά διαφορετική στάση, ως προς την τακτική των συναδέλφων της στην υπόλοιπη Ελλάδα, αλλά υπάρχει κοινή απόφαση, της καθόδου στην πρωτεύουσα χιλιάδων αγροτών από κάθε περιφέρεια της χώρας, την ημέρα που θα ψηφίζεται το ασφαλιστικό.

Ωστόσο πληροφορίες αναφέρουν ότι οι αγρότες θα παραμείνουν στο χώρο του τελωνείου μέχρι και το μεσημέρι.Ακολούθως θα αποχωρήσουν δίνοντας προσωρινή παύση στις κινητοποιήσεις τους μέχρι και την ψηφίση ωστόσο του νομοσχεδίου.

Η Κρήτη δεν ακολουθεί την υπόλοιπη Ελλάδα στο δρόμο για την... επιστροφή των τρακτέρ στα χωράφια... Κι αυτό διότι, το Παγκρήτιο Συντονιστικό Όργανο συνεχίζει τις κινητοποιήσεις του ενάντια στα ασφαλιστικό νομοσχέδιο, με τον αποκλεισμό των τελωνείων του νησιού σήμερα τα ξημερώματα, με την πεποίθηση ότι ο αγροτικός κόσμος θα συνδράμει μαζικά, ώστε να εξασφαλιστεί η συνέχεια του αγώνα.

Γ.Τζωρτζάκης :Θά φθάσουμε μέχρι τέλους

"Στόχος μας είναι η συνέχιση του αγώνα μέχρι και την ημερομηνία απόβασης μας στην Αθήνα"λέει στο Ράδιο 9,84 ο επικεφαλής του Παγκρήτιου συντονιστικού και πρόεδρος της ΟΑΣΝΗ Γιώργος Τζωρτζάκης. "Σε κάθε περιφερειακή ενότητα η δραστηριότητα των αγροτών θα είναι διαφορετική" προσθέτει ο ίδιος . Αναφορικά με τις γέφυρες που έριξε η κυβέρνηση διευκρινίζει ότι το ασφαλιστικό - φορολογικό είναι για αυτούς το μείζον θέμα και πάνω σε αυτά ζητούν από την κυβέρνηση περαιτέρω διευκρινήσεις.


Την ίδια ώρα ομάδες αγροτών ενημερώνουν στην ενδοχώρα τους παραγωγούς για την πορεία των κινήσεων τους κι προετοιμάζουν τη νέα απόβαση τους στην Αθήνα με την κατάθεση του ασφαλιστικού.

Ρεπορτάζ:Χριστόφορος Παπαδάκης -Ράνια Μωραϊτη-Αγγέλα Δουλγεράκη

Φωτογραφίες:Νίκος Χαλκιαδάκης

Σχόλια