default-image

Ποιον τους έδωσα γείτονα!

Απόψεις
Ποιον τους έδωσα γείτονα!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Έξω από τα δόντια, για όλους και για όλα , τα είπε χθες ο εκπρόσωπος των Ευρωπαίων Φιλελεύθερων Δημοκρατών, πρώην Βέλγος Πρωθυπουργός  κ. Φερχόφστατ, που βρίσκεται στη χώρα μας με την ευκαιρία του συνεδρίου του Ποταμιού. Όπως το έχει κάνει πολλές φορές από το βήμα του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου , ο δυναμικός Βέλγος πολιτικός δε μάσησε καθόλου τα λόγια του, είτε αναφερόμενος σε μας, είτε σε άλλους.

του Δημήτριου Καρατζάνη

''Είναι μέρος του συστήματος ο κ. Τσίπρας'' είπε ο Βέλγος . ''Δεν αποτελεί εναλλακτική λύση .Δε διαφέρει στο παραμικρό από τις παλαιοκομματικές ελίτ που έφθασαν τη χώρα σας μέχρι εδώ'' Και δεν περιόρισε την κριτική του  σε οικονομικά μόνο θέματα . Επεκτάθηκε και σε άλλα , με ιδιαίτερη αναφορά στο πρόσφατο νομοθέτημα Παπά για τις τηλεοπτικές άδειες, αναρωτώμενος,- όπως και κάθε λογικός άνθρωπος- γιατί να περιοριστούν οι άδειες  σε 4 ενώ θα μπορούσαν να είναι 12 ,Επισήμανε πάντως στην Ελληνική Κυβέρνηση ότι η Ευρώπη- ο Τζιάνι είπε-θα ασχοληθεί με την Ελλάδα, όχι μόνο για οικονομικά θέματα, αλλά και για θέματα Δημοκρατίας και πλουραλισμού.

Με άλλα λόγια οι ''κουτόφραγκοι'', πήραν χαμπάρι τι μεθοδεύει η κυβέρνηση για τον έλεγχο του τηλεοπτικού τοπίου, και χθες  ο Φερχόφστατ, έριξε την πρώτη ''προειδοποιητική βολή'' στους δικούς μας: ''Προσέξτε, γιατί έχουν γνώση οι φύλακες''

Εκεί όμως που ακούγοντας τον κ. Φερχόφστατ, είπα μέσα μου ''γειά στο στόμα σου', ήταν όταν αναφέρθηκε στην Τουρκία και το ρόλο της  της στο προσφυγικό…''Σε ποιο προσφυγικό να βοηθήσει η Τουρκία. Ο Ερντογάν δε θέλει να λύσει το πρόβλημα. Το χρησιμοποιεί ως πολιτικό εργαλείο'' είπε με οργίλο ύφος ο Βέλγος πολιτικός  ''Είναι λάθος να θεωρήσουμε ότι κάναμε μια συμφωνία με την Τουρκία και λύθηκε το πρόβλημα''.

Σε μια εποχή που οι πάντες -πλην Ρωσίας- καλοπιάνουν και χαϊδεύουν την Τουρκία η τοποθέτηση Φερχόφστατ είναι μια φωνή λογικής και ρεαλισμού. Έδειξε, τουλάχιστον, πως ορισμένοι  Ευρωπαίοι, συνειδητοποιούν το παιχνίδι που παίζει, ο ''κακή τη μοίρα'' , ''επιτήδειος ουδέτερος'', γείτονας μας.

 Και θυμήθηκα με την αναφορά του αυτή για την Τουρκία ,μια ιστορία γι αυτό τον ...καλό γείτονα ,που την  είχα ακούσει από έναν άλλο Βέλγο, έναν ηλικιωμένο σοφό Ελληνιστή ,την εποχή που υπηρετούσα στις Βρυξέλες.

Όταν ο Θεός δημιουργούσε τον κόσμο ,μου είχε διηγηθεί τότε ο αείμνηστος πλέον καθηγητής του Πανεπιστημίου της Λουβέν με το εξαιρετικό χιούμορ, λησμόνησε να συμπεριλάβει στα σχέδια του και μια πατρίδα για τους ΄Έλληνες 

 Εκείνοι, κατά τη συνήθεια τους, ξεκίνησαν αμέσως τις διαμαρτυρίες, τις διαδηλώσεις κι όλους τους, άλλους ''αγώνες'' που ξέρουν πολύ καλά να κάνουν. Ο Θεός αναγνώρισε την αδικία και  για να τους ικανοποιήσει  τους υποσχέθηκε να τους φτιάξει ότι καλύτερο μπορούσε. Για να εξιλεωθεί μάλιστα για την παράλειψη του. τους έφτιαξε  μια χώρα υπόδειγμα. Μια χώρα που διέθετε, το πιο φιλικό και   υγιεινό για τον άνθρωπο κλίμα , τα πιο όμορφα βουνά , τις πιο καθαρές θάλασσες ,τα πιο γευστικά  προϊόντα, και τα πιο γραφικά ποτάμια και δάση. Με δυο λόγια, ότι καλύτερο μπορούσε να σκεφτεί η θεϊκή του σοφία.

Αφού  λοιπόν τέλειωσε τη δουλειά, κάθισε ικανοποιημένος να αποθαυμάσει το αποτέλεσμα του κόπου του, έχοντας δίπλα του τον αγαπημένο του Αρχάγγελο Γαβριήλ.

Πως σου φαίνεται το έργο μου, τον ρώτησε χαμογελαστός ο Πανάγαθος. Εξαιρετικό, Παντοδύναμε ,του απάντησε εκείνος. Έχω όμως τη γνώμη, πως είναι και λίγο άδικο, να δώσετε σε αυτούς τους φασαριόζους και γκρινιάρηδες Έλληνες, ότι πιο καλό υπάρχει στο γήινο κόσμο.

Ναι, αλλά δεν πρόσεξες Γαβριήλ, ποιόν τους έδωσα για γείτονα ,απάντησε ο Θεός... 

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News