Ειδήσεις

Νεες συναντήσεις Συνδέσμου Θηλασμού Ελλάδος

Ξεκινά νέο πρόγραμμα Συναντήσεων της ομάδας του Συνδέσμου Θηλασμού Ελλάδος - La Leche League Greece από το Μάρτιο έως τον Ιούλιο 2016.

Η πρώτη Συνάντηση της άνοιξης θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 12 Μαρτίου 2016 στις 11π.μ-1μ.μ στον Κοινωνικό Χώρο Ιδρυμάτων Καλοκαιρινού, με θέμα: Ο θηλασμός από το Α ως το Ω.


Η LLLI που ιδρύθηκε το 1956 στις Ηνωμένες Πολιτείες, διαθέτει ομάδες σε 68 χώρες παγκοσμίως και θεωρείται η μεγαλύτερη και παλαιότερη οργάνωση θηλασμού στον κόσμο που συμβουλεύει τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας (World Health Organization) και τη UNICEF για θέματα σχετικά με το θηλασμό.

Στην Ελλάδα εδώ και 35 χρόνια οι Σύμβουλοι Θηλασμού τoυ Συνδέσμου Θηλασμού Ελλάδος LLL Greece, βοηθάμε τις μητέρες να θηλάσουν, προσφέροντας υποστήριξη και ενθάρρυνση από μητέρα σε μητέρα, πληροφόρηση και εκπαίδευση, με σκοπό την καλύτερη κατανόηση του θηλασμού ως βασικού παράγοντα για την υγιή ανάπτυξη του μωρού και της μητέρας.

Οι Σύμβουλοι Θηλασμού της LLL (LLL Leaders) είναι πρώτα απ' όλα μητέρες με πείρα πάνω στο θηλασμό, που έχουν εκπαιδευτεί ειδικά μέσα στο Διεθνή Σύνδεσμο για να μπορούν να βοηθούν άλλες μητέρες να μάθουν την τέχνη του θηλασμού. Προσφέρουν τις υπηρεσίες τους εθελοντικά και εκτός από τις Mηνιαίες Συναντήσεις δέχονται και τηλεφωνήματα από μητέρες.

Σχόλια