default-image

Αγρότες: Ξεκινούν την εβδομάδα με αποκλεισμούς υπηρεσιών

Κρήτη
Αγρότες: Ξεκινούν την εβδομάδα με αποκλεισμούς υπηρεσιών

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Με φουλ τις μηχανές αγροτικών οχημάτων και τρακτέρ αγρότες του νομού Ηρακλείου προετοιμάζονται για την αυριανή τους κινητοποίηση όπως άλλωστε είχαν εξαγγείλει προ ημερών στην διάρκεια της παγκρήτιας σύσκεψης στα γραφεία της ΕΑΣΗ.

Την ώρα που οι υπόλοιποι συνάδελφοι τους στα Τέμπη αποφάσισαν να κάνουν ένα βήμα πίσω χωρίς ωστόσο αυτό να σημαίνει ότι υποχωρούν, απεναντίας κρατούν στάση αναμονής, το ραντεβού των αγροτών του Ηρακλείου θα δοθεί αύριο το πρωί σε πρώτη φάση στο τελωνείο και όχι στην τράπεζα της Ελλάδος όπως αρχικά είχε αποφασιστεί.

Σύμφωνα και με τον επικεφαλής του Παγκρήτιου Συντονιστικού Οργάνου Πρίαμο Ιερωνυμάκη "οι αγρότες δεν πρόκειται να κάνουν πίσω. Βρισκόμαστε σε στάση αναμονής και δηλώνουμε ότι την ημέρα ψήφισης του νομοσχεδίου, όποτε αυτό γίνει, η πρωτεύουσα θα κατακλειστεί και πάλι από αγρότες όλης της χώρας με έντονο το Κρητικό άρωμα."

Επίσης στις επάλξεις βρίσκονται και οι αγρότες και από τους υπόλοιπους νομούς οι οποίοι και δεν σταματούν τον αγώνας τους αλλά τον κλιμακώνουν.

Οι αγρότες του Οροπεδίου Λασίθίου που εδώ και μέρες έχουν κόψει στα δύο την εθνική οδό Ηρακλείου - Αγίου Νικολάου, στον κόμβο των Μάλλίων, συνεχίζουν ακάθεκτοι και σήμερα την κινητοποίηση τους με την κυκλοφορία των οχημάτων να γίνεται από την παλαιά εθνική οδό.

Στην Δυτική Κρήτη θα παραμείνει κλειστή η Εθνική Οδός Ρεθύμνου - Χανίων στο ύψος των Μεγάλων Χωραφιών το μεσημέρι και για μία ώρα.

Σύμφωνα μάλιστα με τον κ. Ιερωνυμάκη από αύριο συγκροτούνται ομάδες αγροτων που θα απαρτίζονται κυρίως από νέους ανθρώπους και οι οποίοι θα οργώσουν την ενδοχώρα του νομού προκειμένου να ενημερώσουν τον κόσμο για τα αιτήματα τους.Μάλιστα σύμφωνα με τον κ. Ιερωνυμάκη η συγκεκριμένη ομάδα θα αποτελεί εφεξής και την ομάδας περιφρούρησης.

Να τονιστεί ότι στο έταιρο θεσσαλικό μπλόκο, αυτό της Νίκαιας, οι αγρότες απήυθυναν κάλεσμα για τον εορτασμό της επετείου του Κιλελέρ, το μεσημέρι και ακολούθως θα αποφασίσουν για το μέλλον των κινητοποιήσεών τους.

Ρεπορτάζ: Βάλια Μπούη

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News