default-image

Σίγησε η λύρα του Μ.Παπαδάκη,σήμερα το τελευταίο αντίο

Κρήτη
Σίγησε η λύρα του Μ.Παπαδάκη,σήμερα το τελευταίο αντίο

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Θλίψη προκαλεί στην ενδοχώρα η είδηση του χαμού του γνωστού λυράρη Μανώλη Παπαδάκη ο οποίος έφυγε από τη ζωή σε ηλικία μόλις 54 ετών έχοντας να προσφέρει πολλά ακόμα στην κρητική μουσική. Η νεκρώσιμος ακολουθία για το γνωστό λυράρη εψάλλει σήμερα  στον Ιερό ναό Αγίας Ειρήνης στον Πύργο Μονοφατσίου όπου η σύζυγος, τα παιδιά και τα αγαπημένα του πρόσωπα  του είπαν  το τελευταίο αντίο .

Ο γνωστός λυράρης γεννήθηκε στον Πρινιά Μονοφατσίου και από πολύ μικρός άρχισε να ξεχωρίζει για το ταλέντο του στη λύρα και την αγάπη για την παραδοσιακή μουσική του τόπου.

Γρήγορα έγινε δεξιοτέχνης στη λύρα, ακολουθώντας πάντα τα «πατήματα» των κρητικών λυράρηδων της Μεσαράς, τη διαδρομή των οποίων παρακολουθούσε πιστά για να μάθει όλα τα μυστικά της κρητικής μουσικής.

http://vod.cretetv.gr/html5/html5lib/v1.6.12.27i/mwEmbedFrame.php/cache_st/11111/wid/_105/uiconf_id/11170240/entry_id/0_c2jkjzku/
Απόσπασμα από την εκπομπή «Κρήτες καλλιτέχνες" όπου ο λυράρης Μανώλης Παπαδάκης συνοδεύεται στο λαούτο από τον αδερφό του Στέλιο

Με τον αδερφό στο πλευρό του

Ο Μανώλης Παπαδάκης (Μανιάς) έγινε γνωστός και μέσα από τα πανηγύρια σε Πύργο, Μονοφάτσι, Αστερούσια αλλά και στην υπόλοιπη Κρήτη ,στα οποία εμφανιζόταν έχοντας πάντα στο πλευρό του, τον αδερφό του Στέλιο ,τον οποίο αφήνει πλέον πίσω του με δεκάδες αναμνήσεις από την κοινή τους πορεία καθώς τον συνόδευε στο λαούτο.

Δεν μπορεί πλέον να πιστέψει ότι δεν θα ξαναπαίξει στο πλευρό του αγαπημένου του αδερφού…

Το νήμα της ζωής του 54χρονου λυράρη κόπηκε απότομα ,τη στιγμή που όπως έγινε γνωστό ,ετοιμαζόταν να ηχογραφήσει νέα τραγούδια και ενώ είχε πολλά ακόμα να προσφέρει.

Επιμέλεια: Φιλία Σαριδάκη

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News