default-image

Μαθητές μας μαθαίνουν να βελτιώσουμε την ποιότητα ζωής μας

Κρήτη
Μαθητές μας μαθαίνουν να βελτιώσουμε την ποιότητα ζωής μας

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Μια εκδήλωση που θα επικεντρωθεί στο ζήτημα της ελεύθερης, ανεμπόδιστης προσβασιμότητας των ατόμων με ειδικές ανάγκες στα κτίρια και στους δρόμους της πόλης. Μία εκδήλωση που θα συμβάλλει στην αλλαγή συμπεριφοράς και νοοτροπίας στον τρόπο που μετακινούμαστε στην πόλη μας είναι αυτή θα πραγματοποιηθεί στο Ηράκλειο την ερχόμενη Τρίτη.

Πρόκειται ουσιαστικά για τις εκπαιδευτικές εκστρατείες ECOMOBILITY- FREE MOBILITY μέσα από τις οποίες μαθητές μεταφέρουν μηνύματα στην ευρύτερη κοινωνία και διαμορφώνουν οράματα για ένα καλύτερο κόσμο. Αναλαμβάνουν πρωτοβουλίες ευαισθητοποίησης της τοπικής κοινωνίας κάνοντας έτσι τα πρώτα βήματα χειραφέτησής τους. Μαθαίνουν να είναι πρακτικοί, επικοινωνιακοί και δημιουργικοί.

Η  Υπεύθυνη επικοινωνίας Κρήτης για τις Εκστρατείες ευαισθητοποίησης ECOMOBILITY- FREE MOBILITY  Κ. Στέλλα  Πιταροκοίλη  αναφέρεται αναλυτικά στην συγκεκριμένη πρωτοβουλία

"Μαθητές της Γ" Γυμνασίου από το 1ο Γυμνάσιο, το 9ο Γυμνάσιο και το Καλλιτεχνικό Σχολείο  συμμετέχουν στην Εκστρατεία ECOMOBILITY - Οικολογική Μετακίνηση, που διοργανώνεται για 13η συνεχόμενη χρονιά από το ECOCITY, με τη συνεργασία και τη συστράτευση σημαντικών Επιστημονικών Ιδρυμάτων και Οργανισμών.

Επίσης μαθητές από το ΕΠΑΛ Ειδικής Αγωγής συμμετέχουν στην παράλληλη εκστρατεία FREE MOBILITY, που απευθύνεται σε μαθητές των Σχολείων Ειδικής Αγωγής της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, οι οποίοι επικεντρώνονται στο ζήτημα της ελεύθερης, ανεμπόδιστης προσβασιμότητας των ατόμων με ειδικές ανάγκες στα κτίρια και στους δρόμους της πόλης.

Να σημειωθεί πως το ΕΠΑΛ Ειδικής Αγωγής, που συμμετέχει φέτος για 2η συνεχόμενη φορά στο Διαγωνισμό FREE MOBILITY- Ελεύθερη και ανεμπόδιστη μετακίνηση, πέρσι είχε διακριθεί με το 1ο Πανελλήνιο βραβείο Ηλεκτρονικής έκφρασης.

Οι μαθητές συμμετέχοντας σε αυτές τις δύο εκστρατείες (ECOMOBILITY και FREE MOBILITY) αναλαμβάνουν ενεργό ρόλο, ερευνούν, μελετούν το πρόβλημα της μετακίνησης στην πόλη τους.

Και το πιο σημαντικό;;;Συνειδητοποιούν την αξία της προσωπικής ευθύνης για την αλλαγή στάσεων και συμπεριφορών προκειμένου η αειφόρος και δίκαιη κοινωνία να γίνει πραγματικότητα για όλους.Διεκδικούν ένα βιώσιμο και ανθρώπινο αστικό περιβάλλον, που προσφέρει σε όλους ίσες ευκαιρίες στη μετακίνησή τους και κατ' επέκταση στην εκπαίδευση, στη διασκέδαση, στο παιχνίδι.

Η ικανότητα να αντιλαμβανόμαστε τον τρόπο σκέψης, να εμβαθύνουμε στην οπτική του άλλου και να βλέπουμε πέρα από τα στενά πλαίσια των συμφερόντων μας αλλά και το σθένος να συμμετέχουμε ενεργά σε συζητήσεις και διαλογικές αντιπαραθέσεις είναι μερικοί από τους στόχους που θέτει η εκστρατεία."

 Ο Δήμος Ηρακλείου- για δεύτερη χρονιά- συνδιοργανώνει την εκδήλωση και έχει αγκαλιάσει την αξιόλογη προσπάθεια των μαθητών για βελτίωση της ποιότητας ζωής στην πόλη του Ηρακλείου  Η εκδήλωση θα ξεκινήσει στις 6 το απογευμα  στην αίθουσα Ανδρόγεω.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News