default-image

Οι πρόσκοποι "μοιράζονται" το σάντουιτς τους

Κρήτη
Οι πρόσκοποι "μοιράζονται" το σάντουιτς τους

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Το κέντρο του Ηρακλείου πλημμυρίζει από παιδικές φιγούρες κατά μήκος της 25ης Αυγούστου το Σάββατο 27 Φεβρουαρίου . Κι όλα αυτά γιατί;

Οι Πρόσκοποι Ηρακλείου διοργαργανώνουν μία δράση προσφοράς και αλληλεγγύης με την ονομασία «Το καλύτερο σάντουιτς είναι το μισό».

Στήνουν μία πρoσκοπική καντίνα, όπου μοιράζουν σε περαστικούς δωρεάν σάντουιτς, με μία μόνο προϋπόθεση: Να το κόψουν στη μέση και να το μοιραστούν με κάποιον άγνωστο. Τόσο απλό.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση:

"Λίγο ότι τον τελευταίο καιρό κλεινόμαστε στον εαυτό μας, λίγο ότι ο κόσμος δε δείχνει τη διάθεση να μοιράζεται όπως παλιά μας οδήγησαν σιγά σιγά να ξεχάσουμε τη χαρά του να μοιραζόμαστε. Το Σάββατο, λοιπόν, θα είναι ένα ευδιάθετο πρωινό στο κέντρο, που θα ξεχειλίζει με θετική ενέργεια.

Σκορπισμένα παιδιά παντού, θα παίζουν, θα τραγουδούν και θα περιμένουν του περαστικούς για να τους δώσουν μια ευκαιρία να χαμογελάσουν.

Ίσως αυτό χρειαζόμαστε.

Να αρχίσουμε ξανά να χαμογελάμε καθημερινά…"

Αρχές του Απρίλη, μάλιστα, όπως ανακοινώθηκε, μία ομάδα ενήλικων προσκόπων θα ταξιδέψουν για Μυτιλήνη, όπου θα συμβαλλούν εθελοντικά στην  παροχή βοήθειας και φροντίδας στους πρόσφυγες.

Φωτογραφίες:Γεωργία Μακάκη

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News