default-image

Η "πρόκληση" του υπουργείου και η έκκληση του πατέρα της Μελίνας

Κρήτη
Η "πρόκληση" του υπουργείου και η έκκληση του πατέρα της Μελίνας

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Με μια απάντηση που δεν …απαντά στα ερωτήματα που έθεσε το neakriti.gr επιχειρεί το υπουργείο υγείας να «διασκεδάσει» τις εντυπώσεις για την υπόθεση της μικρής Μελίνας που «έσβησε» μετα από χειρουργείο στο Βενιζέλειο νοσοκομείο. Το υπουργείο Υγείας την Παρασκευή διέψευσε ότι χάθηκε ο φάκελος της υπόθεσης της  Μελίνας ,ωστόσο κανείς δεν υποστήριξε ότι χάθηκε ο φάκελος της υπόθεσης του κοριτσιού, αλλά ότι "χάθηκε" της αναισθησιολόγου και μάλιστα στη διαδρομή καθώς ποτέ δεν επεστράφη στην Κρήτη  για να διορθωθεί και να αποσταλεί εκ νέου στην Αθήνα!

Ως εκ τούτο το υπουργείο απαντά σε ένα θέμα που ποτέ δεν ετέθη.

Παράλληλα  δεν διευκρινίζεται στην απάντηση γιατί δεν έχει ακόμα επιστραφεί ο φάκελος από το Κεντρικό πειθαρχικό συμβούλιο, ερώτημα που έθεσε εξαρχής το neakriti.gr.Στην απάντηση σημειώνεται μόνο ότι δεν αποτελεί θέμα ευθύνης του υπουργείου.

Ενα ακόμα ερώτημα που δεν απαντάται είναι πότε θα ολοκληρωθεί η περιβόητη ΕΔΕ, η οποία τονίζεται μόνο ότι βρίσκεται σε εξέλιξη γεγονός που είναι ήδη γνωστό. Αρα κανένα νεότερο στοιχείο δεν δόθηκε για ερωτήματα στα οποία η οικογένεια Παρασκάκη και η κοινή γνώμη ζητούν να πέσει φώς...

Η ανακοίνωση χωρίς ουσία

Η απάντηση του υπουργείου σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ  επισημαίνει ότι η Ένορκη Διοικητική Εξέταση, είναι ακόμα σε εξέλιξη, οπότε, " δημοσιεύματα που αναφέρουν ότι χάθηκε ο φάκελος της υπόθεσης, δεν ευσταθούν καθώς δεν έχει ολοκληρωθεί η διαδικασία και συνεπώς δεν υπάρχει φάκελος.Η υπόθεση αυτή, δεν πρέπει να συγχέεται με αυτή της αναισθησιολόγου, Νεκταρίας Πολάκη, ο φάκελος της οποίας βρίσκεται στο Κεντρικό Πειθαρχικό Συμβούλιο το οποίο και έχει την αποκλειστική αρμοδιότητα και ευθύνη".

Έκκληση του πατέρα

Με πόνο ψυχής για την υπόθεση που έχει πάλι μείνει στάσιμη και έκδηλη την αγωνία να μην ξεχαστεί o φάκελος στο συρτάρι μιας ακόμα υπηρεσίας, ο πατέρας της άτυχης 4χρονης Μελίνας που «έσβησε» μετα από επέμβαση στο Βενιζέλειο νοσοκομείο, επανέρχεται στο θέμα.

Αναρτώντας μέσα από την προσωπική του σελίδα στο facebook το δημοσίευμα του neakriti.gr με την είδηση ότι η υπόθεση της αναισθησιολόγου μπήκε και πάλι στον «πάγο», ζήτησε από όλους να το κοινοποιήσουν για να μείνει στο προσκήνιο ,να ασκηθεί πίεση στις αρμόδιες υπηρεσίες και να αποδώσουν ευθύνες, εάν και όπου αναλογούν.

Με την μαντινάδα που ανάρτησε στο facebook ο Μάνος Παρασκάκης συγκλόνισε και πάλι τους Κρητικούς με την υπόθεση θανάτου της κόρης του.

"Χάθηκε" και πάλι ο φάκελος

Yπενθυμίζεται ότι όπως αποκάλυψε την Πέμπτη το neakriti.gr «χάθηκε» και πάλι στη διαδρομή ο φάκελος της αναισθησιολόγου που συμμετείχε στην επέμβαση της μικρής Μελίνας Παρασκάκη .Ένα μήνα μετα την απόρριψή του από το Κεντρικό Πειθαρχικό συμβούλιο δεν έχει επιστραφεί, ούτε στη ΔΥΠΕ Κρήτης, ούτε στο νοσοκομείο. Έτσι στον "πάγο" παραμένει η υπόθεση πειθαρχικής δίωξης της αναισθησιολόγου του Βενιζελείου που κατηγορείται για κλοπή ναρκωτικών φαρμάκων καθώς ένα μήνα μετα τις δηλώσεις -καταπέλτη της προέδρου του Κεντρικού Πειθαρχικού συμβουλίου ο φάκελος… «αγνοείται».

   Όπως επιβεβαιώνει ο υποδιοικητής της 7ης ΥΠΕ Κρήτης, ο φάκελος ο φάκελος δεν έχει επιστραφεί ώστε να δρομολογηθεί η ανασύστασή του και η επιστροφή του στο Κεντρικό Πειθαρχικό συμβούλιο.

   Την ίδια ώρα η έρευνα για το θάνατο της 4χρονης Μελίνας Παρασκάκη βαδίζει με τους ίδιους ρυθμούς όσον αφορά στο πειθαρχικό κομμάτι. Σύμφωνα με τον κ.Δημητρακόπουλο μέχρι στιγμής από την εσωτερική έρευνα του νοσοκομείου δεν φαίνεται να προκύπτουν στοιχεία αμέλειας.

«Υπάρχουν ευθύνες» επιμένει η οικογένεια

 Ωστόσο η οικογένεια του παιδιού βασίζεται στο αποτέλεσμα της ποινικής δικογραφίας που έχει σχηματιστεί από την αστυνομία, στο πλαίσιο της οποίας έχουν προσκομίσει στοιχεία, τα οποία σύμφωνα με το συνήγορο αναδεικνύουν ξεκάθαρα και προσωποποιημένα ευθύνες για τη μοιραία κατάληξη.

Μάλιστα στο πλαίσιο αυτό αναμένεται να κατατεθεί και υπόμνημα από την πλευρά της οικογένειας που ζητά την άσκηση ποινικών διώξεων για συγκεκριμένα αδικήματα.

http://vod.cretetv.gr/html5/html5lib/v1.6.12.27i/mwEmbedFrame.php/cache_st/11111/wid/_105/uiconf_id/11170240/entry_id/0_3f1uqqwd/
ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News