Ειδήσεις

Κτηνοτρόφος σκότωσε εν ψυχρώ 3 κυνηγετικά σκυλιά

Κτηνοτρόφος 23 χρονών πυροβόλησε και σκότωσε από απόσταση δέκα μέτρων τρία κυνηγετικά σκυλιά στη Σητεία, καταγγέλλει στο neakriti.gr μέλος του Φιλοζωικού Συλλόγου Σητείας.

Το μεσημέρι της Τετάρτης 24 Φεβρουαρίου ένας άντρας βγήκε μαζί με τα πέντε δεσποζόμενα κυνηγόσκυλά του για αγροτικές εργασίες. Κάποια στιγμή τα τρία σκυλιά απομακρύνθηκαν από τα υπόλοιπα.

Ένας βοσκός που βρισκόταν στην περιοχή εκτέλεσε τα ζώα από απόσταση δέκα μέτρων σύμφωνα με τα στοιχεία της Αστυνομίας. Τα δύο σκυλιά ήταν χτυπημένα στο κεφάλι και το ένα από αυτά το είχε πυροβολήσει στο μάτι. Το μέλος της Φιλοζωικής Σητείας υπογραμμίζει ότι τα ζώα ήταν πολύ φιλικά και πηγαίνανε σε όποιον τα φώναζε και ότι ο βοσκός δεν είχε κανέναν απολύτως λόγο να τα σκοτώσει.

Σημειώνεται ότι ο βοσκός δεν κινδύνευε από κάτι καθώς τα άτυχα ζώα ήταν πολύ φιλικά, όπως επαναλαμβάνει ξανά και ξανά με πόνο ψυχής το μέλος της Φιλοζωικής. Και συνεχίζει λέγοντας πως αφού άκουσε τους πυροβολισμούς ο ιδιοκτήτης πήγε προς αυτή την κατεύθυνση και είδε τον βοσκό να φεύγει με γοργό βηματισμό. Λίγο παρακάτω είδε και τα τρία κυνηγόσκυλα να κείτονται νεκρά.

Αφού έψαξε να τον βρει και δεν τα κατάφερε, πήγε στη μάντρα του βοσκού όπου βρήκε μόνο το αγροτικό του αυτοκίνητο. Από εκεί κάλεσε το 100 και σε σύντομο χρονικό διάστημα έφτασαν στη μάντρα τα ΤΑΕ Λασιθίου καθώς και άντρες από το Αστυνομικό Τμήμα Σητείας.

Μετά από επιστάμενες έρευνες των αστυνομικών ο καταζητούμενος συνελήφθη. Αργά το βράδυ της ίδιας μέρας ομολόγησε ότι σκότωσε τα τρία σκυλιά. Την Πέμπτη οδηγήθηκε στο Αυτόφωρο στη Νεάπολη. Η υπόθεση πήρε το δρόμο της Δικαιοσύνης αφού ο νεαρός κατηγορείται για ζωοκτονία.

Σχόλια