default-image

Ήρθαν τα λεφτά:Δεν κλείνουν τελικά οι παιδικοί σταθμοί

Οικονομία
Ήρθαν τα λεφτά:Δεν κλείνουν τελικά οι παιδικοί σταθμοί

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Βρίσκονταν μια ανάσα από την κατάρρευση και ένα βήμα από το λουκέτο. Τελικά το Υπουργείο Οικονομίας έδωσε  τέλος στα παραπάνω σενάρια για την λειτουργία των παιδικών σταθμών που φιλοξενούν παιδιά μέσω που προγράμματος ΕΣΠΑ και ήταν μέχρι και πρότινος στον αέρα με το δεδομένο ότι από το Σεπτέμβριο του 2015 μέχρι σήμερα, στους παιδικούς σταθμούς δεν έχει φτάσει ούτε ένα ευρώ από το ΕΣΠΑ.

Με ανακοίνωση του το Υπουργείο Οικονομίας δίνει τέλος στην αγωνία  χιλιάδων γονέων καθώς  όπως ανακοίνωσε από την ερχόμενη Τρίτη 1η Μαρτίου θα ξεκινήσουν οι πληρωμές της α' δόσης του προγράμματος «Εναρμόνιση οικογενειακής και επαγγελματικής ζωής για το σχολικό έτος 2015-2016» του ΕΣΠΑ 2014-2020

'Σίγουρα πρόκειται για μία ευχάριστη ανατροπή στο μουντό σκηνικό της καθημερινότητα μας και εκεί που λέγαμε ότι δεν υπήρχε ελπίδα τελικά  αποδεικνύεται ότι η φετινή χρονιά θα εξελιχθεί πλέον ομαλά, δηλώνει στο neakriti.gr  ο υπεύθυνος των παιδικών σταθμών του Δήμου Ηρακλείου. Ο κ. Γιώργος Βουρεξάκης εμφανώς ανακουφισμένος από την εξέλιξη του θέματος προσθέτει ότι Υπολογίζουμε ότι θα μπουν στα ταμεία χρήματα της τάξης των 2 δις ευρώ που προορίζονται για τους παιδικούς και σίγουρα θα αφορούν πληρωμές εργαζομένων αλλά και λειτουργικά έξοδα των σταθμών

Τι ίσχυε μέχρι σήμερα

Ένα μείζον θέμα για την Κρήτη και το Ηράκλειο που είχε αναδείξει χθες το neakriti.gr με τους υπευθύνους να  διαμηνύουν ότι πλέον δεν θα ήταν σε θέση  να εγγυηθούν σχετικά με το αν θα καταφέρουν να ολοκληρώσουν τη χρονιά και ότι δε θα μπει αιφνιδιαστικό λουκέτο, με ό,τι αυτό συνεπάγεται για τα παιδιά, αλλά και τους εργαζόμενους, οι οποίοι παραμένουν απλήρωτοι εδώ και έξι μήνες και σαφώς τους γονείς που δεν θα είχαν που να αφήσουν τα παιδιά τους.

Το θέμα είχε  εξελιχθεί σε ωρολογιακή βόμβα, αν υπολογίσει κανείς ότι τα σενάρια που εξετάζονται ήταν από το κλείσιμο των σχολείων μέχρι και τη συρρίκνωση του προγράμματος για τα παιδιά, με ό,τι αυτό μπορεί να συνεπάγεται για τον προγραμματισμό χιλιάδων οικογενειών.

Να σημειωθεί τέλος ότι στην ανακοίνωση του Υπουργείου επισημαίνεται ότι οι δομές που έχουν ενταχθεί στα εν λόγω προγράμματα παρακαλούνται να προσκομίσουν άμεσα στην ΕΕΤΑΑ το σύνολο των απαιτούμενων παραστατικών και για τις τρεις πηγές χρηματοδότησης, σε ξεχωριστούς υποφακέλους.

Ρεπ :Βάλια Μπουη-Ράνια Μωραίτη

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News