default-image

Υποστηρίζει στους αγρότες ο Σύλλογος "Συνομιλώντας με τον Μινωικό Πολιτισμό"

Κρήτη
Υποστηρίζει στους αγρότες ο Σύλλογος "Συνομιλώντας με τον Μινωικό Πολιτισμό"

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η Γενική Συνέλευση του Πολιτιστικού Συλλόγου «Συνομιλώντας με τον Μινωικό Πολιτισμό», που συνήλθε το Σάββατο 20 Φεβρουαρίου με ομόφωνο ψήφισμα της χαιρετίζει και στέκει αλληλέγγυα στον δίκαιο αγώνα των Ελλήνων αγροτών, που συνεχίζεται ενάντια στα παράλογα και καταστροφικά μέτρα, που προωθούνται τόσο από την ελληνική  κυβέρνηση, όσο και από την Ευρωπαϊκή Ένωση.

Είναι βέβαιο πως τα φορολογικά και τα ασφαλιστικά μέτρα θα προκαλέσουν τον αφανισμό των μικρών και μεσαίων αγροτών και την φτωχοποίηση χιλιάδων νοικοκυριών, σαν αποτέλεσμα μιας καλοστημένης  κοινωνικής λαιμητόμου. Μόνο η αντίσταση και η κλιμάκωση του αγώνα σας με την συμπαράσταση όλων των πολιτών, μπορεί να επιφέρει άρση του παραλογισμού που επικρατεί όλα αυτά τα χρόνια της κρίσης στην πολιτική σκηνή της χώρας.

Σ' αυτόν τον αγώνα θα είμαστε μαζί σας γιατί είναι και δικός μας αγώνας. Σαν φορέας πολιτών όλων των τάξεων, επιστημόνων, καλλιτεχνών, χειροτεχνών κ.α., που προωθεί με κάθε τρόπο την πολιτιστική κληρονομιά του μινωικού πολιτισμού, που άνθισε πριν χιλιάδες χρόνια στην κρητική γη, μαζί με τις πρώτες καλλιέργειες της ιερής ελαίας, της αμπέλου, των δημητριακών, των οσπρίων και τόσων άλλων αγαθών, που μας παρέχει απλόχερα από τότε μέχρι σήμερα το ευλογημένο νησί της Κρήτης και  τις αρχαίες απεικονίσεις τους καμαρώνουμε σήμερα μαζί με χιλιάδες τουρίστες απ' όλο τον κόσμο πάνω σε βάζα και τοιχογραφίες στις προθήκες των μουσείων, έχουμε υποχρέωση να υπερασπιστούμε την πολιτιστική μας κληρονομιά.

Αυτό τον αρχαίο ιερό τόπο που λέγεται Ελλάδα και είναι η πατρίδα μας, θα τον υπερασπιστούμε μαζί με τους αγρότες και τους άλλους εξεγερμένους πολίτες με όλες μας τις δυνάμεις και δεν θα επιτρέψουμε να μετατραπεί σε έρημη και λεηλατημένη χώρα.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News