default-image

Αποκλειστικές νοσοκόμες κατά παράνομων κυκλωμάτων

Κρήτη
Αποκλειστικές νοσοκόμες κατά παράνομων κυκλωμάτων

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Μήνυση κατά παντός υπευθύνου καταθέτει σήμερα το σωματείο αποκλειστικών νοσοκόμων του Νομού Ηρακλείου νιώθοντας πλέον ότι ο "κόμπος έχει φθάσει στο χτένι" ,αναφορικά με την χαώδης κατάσταση που επικρατεί στα Δημόσια νοσοκομεία   λόγω της  αθρόα εισβολή των αλλοδαπών που λυμαίνονται και εργάζονται ως αποκλειστικές νοσοκόμες κάνοντας μάλιστα λόγο ότι με ευθύνη των διοικήσεων των νοσοκομείων δρουν συγκριμένα κυκλώματα που δρουν ανενόχλητα

Μάλιστα τόσο το Σωματείο που έχει και τη στήριξη του Εργατικού Κέντρου Ηρακλείου αναφέρεται με γλαφυρό τρόπο στις συνθήκες που επικρατούν μέσα στα 2 δημόσια νοσοκομεία του Ηρακλείου(Βενιζέλειο-ΠΑΓΝΗ) όπου αλλοδαπές,60 περίπου στο σύνολο, χωρίς καν να πληρούν τις στοιχειώδεις προϋποθέσεις για την συγκεκριμένη εργασίας (άδεια ασκήσεως επαγγέλματος και βιβλιάριο υγείας), αποτελούν απειλή για την υγεία των ασθενών με το ενδεχόμενο μετάδοσης ακόμη και επικίνδυνων νοσημάτων να είναι ορατό περισσότερο από πότε.

Μάλιστα δριμύ και το κατηγορώ προς την διοίκηση των δύο νοσοκομείων, κάνοντας ,τονίζοντας χαρακτηριστικά ότι "αν και αυτά τα προβλήματα τα έχουμε γνωστοποιήσει επανειλημμένες φορές στην Διοίκηση των  Νοσοκομείων, «συνεχίζεται να τηρείτε « σιγή ιχθύος » για το συγκριμένο θέμα και δεν έχει δοθεί ακόμα καμία απολύτως λύση για το μείζονος σημασίας πρόβλημα που αποτελεί υγειονομική βόμβα για τους ασθενείς, καθώς και για το ίδιο το κράτος εξαπατώντας το,  καθώς είναι ανασφάλιστες. Μη έχοντας άλλη επιλογή κινήσαμε κάθε νόμιμη ενέργεια (μήνυση κατά παντός υπευθύνου) ώστε να δοθεί μια οριστική λύση σε αυτό το μείζονος σημασίας ζήτημα."

Η πρόεδρος κ. Μαρίνα Δασκαλάκη μιλώντας στο neakriti.gr τόνισε ότι "πλέον δεν μπορεί να συνεχιστεί αυτό το μπάχαλο και να παίρνουν την δουλειά μας , γυναικες που είναι όχι μόνο αδαείς αλλά συνάμα είναι επικίνδυνες και για όλους όσοι έρχονται σε επαφή μαζί τους. Ζητάμε αυτό το παράνομο καθεστώς να λήξει εδώ και τώρα και για αυτό το λόγο κινούμαστε και δικαστικά."

Από την πλευρά του ο πρόεδρος του ΕΚΗ εκφράζει την συμπαράσταση του στον αγώνα του σωματείου αποκλειστικών νοσοκόμων  που αριθμούν περισσότερα από 150 άτομα, υπενθυμίζοντας ότι πρόσφατα μάλιστα υπήρξε και συνάντηση στην ΔΥΠΕ Κρήτης για το θέμα και αυτό που ζητάει και ο κ. Βοριάς είναι  η εντατικοποίηση των ελέγχων στα νοσοκομεία. Αρκεί μόνο να σας αναφέρω ότι στον τελευταίο έλεγχο στα νοσοκομεία συνελήφθησαν σε μία ημέρα πέντε άτομα . Φανταστείτε τι παρακράτος έχει στηθεί .

Μάλιστα ο ίδιος υπογραμμίζει ότι την ίδια ώρα, το κόστος μιας παράνομης αποκλειστικής μπορεί να έχει πέσει, όμως με τα σημερινά οικονομικά δεδομένα θεωρείται δυσβάσταχτο."Θα επιδιώξουμε επαφή με το υπουργείο Εργασίας, ώστε να μειωθεί ακόμη περισσότερο το κόστος, γιατί τις ασφαλιστικές εισφορές τις θεωρούμε υψηλές αφού φτάνουν και τα 15 ευρώ", υπογραμμίζει ο κ. Βοργιάς.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News