Ειδήσεις

Τοίχος Καλοσύνης:Ηχηρό "ναι" πλέον και από τους συλλόγους

Μορφή χιονοστιβάδας με την καλή  έννοια ,αυτήν την φορά, παίρνουν οι πρωτοβουλίες συλλόγων και πολιτών για την δημιουργία του Τοίχου  της Καλοσύνης σε γειτονιές και συνοικίες της πόλης μας ,θέμα που πρώτο ανέδειξε το neakriti.gr ,με τελευταία δημοσίευση τη συνέντευξη μέλους της πρωτοβουλίας που για πρώτη φορά άνοιξε τα χαρτιά του ενημερώνοντας μας για όλα όσα αφορούν τον Τοίχο Καλοσύνης .

Ένας από τους συλλόγους που έχουν αναλάβει ενεργό δράση είναι και ο σύλλογος Καμινίων στα πλαίσια της αλληλεγγύης και αλληλοστήριξης προς το συνάνθρωπο που τοποθέτησε κρεμάστρες αφού δημιούργησε ένα ξύλινο σπιτάκι στον προαύλιο χώρο της Αγίας Βαρβάρας το οποίο και ονομάζει το Σπιτάκι της Αγάπης.

Πλέον ο καθένας μπορεί να τοποθετεί εκεί τσάντες με τρόφιμα ή φαγητά που περισσεύουν ,βοηθώντας έτσι διακριτικά όλους αυτούς τους συνάνθρωπους μας που έχουν ανάγκη αλλά διστάζουν να χτυπήσουν να την πόρτα μας και να ζητήσουν βοήθεια.

Όπως επισημαίνουν σε κάθε σακούλα που θα τοποθετείται στο σπιτάκι θα αναγράφεται η ακριβής ημερομηνία παρασκευής του φαγητού ,για την ασφάλεια των ενδιαφερομένων.

"Τοίχος" και στην Αγία Μαρίνα

Και στον αύλειο χώρο του Ι.Ν. της Αγίας Μαρίνας, στα κρεμαστάρια του  τοίχου της Αγάπης, θα μπορούν από την ερχόμενη Δευτέρα 29 Φεβρουαρίου 2016, όποιοι το επιθυμούν να αφήνουν καθημερινά φαγητό για τους συνανθρώπους μας που τo χρειάζονται. Θα πρέπει απλά να είναι τοποθετημένο σε τσαντούλες και σε κλειστά δοχεία,ενώ καλό θα είναι να σημειώνουν την ημερομηνία παρασκευής του και να τοποθετείται ψηλά.

Την πρωτοβουλία ξεκίνησαν η Ενορία Αγίας Μαρίνας στο Τσαλικάκι, ο Σύλλογος Γυναικών Δήμου Μαλεβιζίου «Μαλβαζία» και ο Σύλλογος Γονέων & Κηδεμόνων των Νηπιαγωγείων της Αγίας Μαρίνας, .

Μια ακόμη ενέργεια που αποδεικνύει περίτρανα πως ακόμη και αν η οικονομική κρίση μαστίζει τη χώρα , η ανάγκη για βοήθεια και αλληλοστήριξη πάντα υπερτερούν.

Ρεπορτάζ: Βάλια Μπούη

Σχόλια