default-image

Κλείνει το Κέντρο Δια Βίου Μάθησης του Δήμου Φαιστού

Κρήτη
Κλείνει το Κέντρο Δια Βίου Μάθησης του Δήμου Φαιστού

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Μία δυσάρεστη εξέλιξη έρχεται στο Δήμο Φαιστού, όπου ανακοινώθηκε το κλείσιμο του Κέντρου Δια Βίου Μάθησης, αφαιρώντας το δικαίωμα δωρεάν εκπαίδευσης στους κατοίκους της ευρύτερης περιοχής.

Η ανακοίνωση των στελεχών του ΚΔΒΜ του Δήμου Φαιστού

«Ενημερώνουμε όλους τους δημότες του Δήμου Φαιστού ότι το δικαίωμα δωρεάν εκπαίδευσης ενηλίκων συνεχίζετε μονό για την Στερεά Ελλάδα και τα νησιά του νοτίου Αιγαίου, για την υπόλοιπη Ελλάδα δυστυχώς τα Κέντρα Δια Βίου Μάθησης κλείνουν. Αυτή είναι μια δυσάρεστη εξέλιξη για εμάς τα στελέχη που αγαπήσαμε και εδραιώσαμε την Δια Βίου Μάθηση , τους εκπαιδευτές, αλλά και για όλο τον κόσμο που από την πρώτη στιγμή αγκάλιασε και πίστεψε αυτό τον θεσμό. Με εκτίμηση Τα στελέχη του ΚΔΒΜ Δήμου Φαιστού», αναφέρουν χαρακτηριστικά στην ανακοίνωσή τους τα στελέχη του ΚΔΒΜ.

Παρέμβαση Λευτέρη Αυγενάκη

Κοινοβουλευτική παρέμβαση για το κλείσιμο του Κέντρου Δια Βίου Μάθησης του Δήμου Φαιστού, έκανε ο αν. Γραμματέας ΠΕ της ΝΔ και Μεσαρίτης Βουλευτής κ. Λευτέρης Αυγενάκης με κοινοβουλευτική του παρέμβαση, προς τον Υπουργό Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης κ. Πάνο Κουρουμπλή και τον Υπουργό Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων κ. Νίκο Φίλη.

Στην ερώτηση επισημαίνεται ότι «Τα Κέντρα Διά Βίου Μάθησης (Κ.Δ.Β.Μ.) αποτελούν τη βασική δομή εκπαίδευσης ενηλίκων που λειτουργεί σε τοπικό επίπεδο (επίπεδο Δήμου) από το 2010.

Επίσης, τονίζεται ότι «Το Κέντρο Δια Βίου Μάθησης του Δήμου Φαιστού λειτούργησε εξαιρετικά και έφερε μια σημαντική διάκριση για το Μεσαρίτικο Δήμο, αφού αποτέλεσε leader στη Δια Βίου Μάθηση και παράδειγμα καλής πρακτικής σε ολόκληρη την Ελλάδα. Είναι ένα Κέντρο μέσα από το οποίο επιμορφώθηκε πλήθος δημοτών σε πολλά προγράμματα. Δυστυχώς, στις 29 Φεβρουαρίου το ΚΔΒΜ του Δήμου Φαιστού κλείνει στερώντας το δικαίωμα της δωρεάν εκπαίδευσης ενηλίκων των δημοτών μας.»

Μάλιστα, «είναι άξιο μνείας και εγείρει πολλά ερωτηματικά το γεγονός ότι μόνο τα ΚΔΒΜ της Στερεάς Ελλάδας και των νησιών του νοτίου Αιγαίου θα συνεχίσουν τη λειτουργία τους, ενώ στο σύνολο της υπόλοιπης χώρας σταματούν τη λειτουργία τους».    

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News