default-image

Σχέδιο επιβράδυνσης της ροής μετακίνησης προσφύγων από τα νησιά

Ελλάδα
Σχέδιο επιβράδυνσης της ροής μετακίνησης προσφύγων από τα νησιά

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ένα προσωρινό σχέδιο ελεγχόμενης επιβράδυνσης της ροής μετακίνησης προσφύγων και μεταναστών από τα νησιά στον Πειραιά και σε άλλα λιμάνια της χώρας θέτει σε εφαρμογή το υπουργείο Ναυτιλίας από σήμερα και για το Σαββατοκύριακο, όπως ανέφερε ο αρμόδιος υπουργός, Θ. Δρίτσας μιλώντας στο Mega και στον ΣΚΑΪ.

Όπως ανέφερε ο υπουργός, στόχος είναι να δοθεί ο αναγκαίος χρόνος ώστε να διαμορφωθούν νέοι χώροι προσωρινής παραμονής μεταναστών στην Αττική και σε άλλα σημεία της χώρας.

Σύμφωνα με τον κ.Δρίτσα, το σχέδιο για τα νησιά, κυρίως για Λέσβο, Χίο και Σάμο, έχει δύο άξονες.

 Η μία είναι, οι πλοιοκτήτριες εταιρείες να μην εξαντλούν τη μεταφορικής τους δυναμικότητα και η δεύτερη τα τρία διαθέσιμα ναυλωμένα πλοία -ένα στη Μυτιλήνη, ένα στη Χίο και ένα στη Σάμο- να λειτουργήσουν για μία ή δύο μέρες ως ξενοδοχειακοί χώροι για τους πρόσφυγες και μετανάστες, έως ότου αναχωρήσουν για το λιμάνι του Πειραιά.

Ο κ. Δρίτσας διευκρίνισε πως αυτό δεν σημαίνει κατ' ανάγκην ότι τα πλοία δεν θα αναχωρούν από όλα τα νησιά, εξηγώντας ότι αν σε κάποιο νησί υπάρχει πολύς κόσμος τότε τα πλοία δεν θα ξεκινούν για τον Πειραιά, αλλά σε αντίθετη περίπτωση θα πραγματοποιούν κανονικά το δρομολόγιό τους.

«Σε καμία περίπτωση δεν θα επιβαρύνουμε τα νησιά», υπογράμμισε για να προσθέσει πως «πρόκειται για ένα εντελώς προσωρινό μέτρο».

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News