Ειδήσεις

Στο Ηράκλειο ο νέος Αστυνομικός διευθυντής Κρήτης

Το πνεύμα συνεργασίας ανάμεσα στην τοπική αστυνομία και την αυτοδιοίκηση επιβεβαίωσαν στη συνάντηση που είχαν σήμερα Σταύρος Αρναουτάκης και Ανδρέας Δασκαλάκης, με το γενικό αστυνομικό διευθυντή περιφέρειας Κρήτης να επισημαίνει την ανάγκη μεγαλύτερης αμεσότητας σε αυτή την επικοινωνία, με στόχο την αποτελεσματικότερη αντιμετώπιση των προβλημάτων.

Ο υποστράτηγος κ. Ανδρέας Δασκαλάκης λίγα 24ώρα μετά την ανάληψη των καθηκόντων του είχε συνάντηση με τον κ. Αρναουτάκη, προκειμένου οι δύο άνδρες να ανταλλάξουν σημαντικές απόψεις γύρω από κρίσιμα θέματα που αφορούν την αστυνόμευση και παραβατικότητα στο νησί αλλά να αναφερθούν και στην ανάγκη άμεσης συνεργασίας Περιφέρειας και αστυνομικών αρχών.

Ο περιφερειάρχης Κρήτης έθεσε στον νέο υποστράτηγο το ζήτημα της έλλειψης προσωπικού που ταλανίζει τις αστυνομικές υπηρεσίες του νησιού, διαβεβαιώνοντας ότι με κάθε ευκαιρία συνεχίζεται η διεκδίκηση ενισχύσεων για την τοπική ΕΛ.ΑΣ.

Ο κ. Δασκαλάκης ρωτήθηκε και για το ενδεχόμενο κύματος μεταναστευτικών ροών στην Κρήτη, απαντώντας όμως ότι μέχρι στιγμής δεν υπάρχει καμία σχετική πληροφόρηση.

Συμπλήρωσε πάντως ότι οι αστυνομικές υπηρεσίες της Κρήτης έχουν διαχειριστεί στο παρελθόν αν και σε μικρότερη κλίμακα περιστατικά άφιξής προσφύγων και μεταναστών, τα οποία διαχειρίστηκε με επιτυχία.

Εν τω μεταξύ, εθιμοτυπική επίσκεψη στο δήμαρχο Ηρακλείου κ. Βασίλη Λαμπρινό πραγματοποίησε, ο νέος Γενικός Αστυνομικός Διευθυντής Περιφέρειας Κρήτης, υποστράτηγος κ. Ανδρέας Δασκαλάκης.

Δήμαρχος Ηρακλείου και Γενικός Αστυνομικός Διευθυντής Περιφέρειας Κρήτης συμφώνησαν στη συνέχιση της στενής συνεργασίας Δήμου και Αστυνομίας, για την αντιμετώπιση όλων ζητημάτων ευνομίας και ευταξίας στην πόλη του Ηρακλείου αλλά και στην ύπαιθρο, με στόχο την εξυπηρέτηση και τη διευκόλυνση του πολίτη στην καθημερινότητα του.

Ο δήμαρχος Ηρακλείου ευχήθηκε στον υποστράτηγο καλή επιτυχία στα νέα του καθήκοντα.

Ρεπορτάζ: Έλλη Κοκάλη

Σχόλια