Ειδήσεις

Φωτογραφίες σοκ από το δράμα των μεταναστών

Σκηνές σοκ στην καρδιά της Αθήνας όπου δύο μετανάστες μπροστά στα έκπληκτα μάτια δεκάδων περαστικών έκαναν απόπειρα αυτοκτονίας. Η είδηση αλλά και η φωτογραφία που προκαλεί ανατριχίλα κυκλοφόρησε ταχύτατα στο διαδίκτυο και αναδεικνύει το μέγεθος του προβλήματος του μεταναστευτικού που βιώνει η χώρα.

Οι δυο μετανάστες σύμφωνα με την iefimerida.gr χρησιμοποιώντας τις μπλούζες τους και κασκόλ έφτιαξαν θηλιές και προσπάθησαν να κρεμαστούν από ένα δέντρο στην πλατεία και να βάλουν τέλος στη ζωή τους. 


Ωστόσο η άμεση επέμβαση των συμπατριωτών τους και άλλων προσφύγων που ήταν στο σημείο απέτρεψε τα χειρότερα. 

Στη συνέχεια στο σημείο έφθασε ασθενοφόρο και άνδρες της Αστυνομίας.

Νιώθουν εγκλωβισμένοι στη χώρα

Σύμφωνα με τις πληροφορίες ο λόγος για τον οποίο οι μετανάστες προσπάθησαν να βάλουν τέλος στη ζωή τους, είναι η απελπισία τους για το γεγονός πως έχουν εγκλωβιστεί στην Ελλάδα και δεν τους επιτρέπεται να περάσουν στα Σκόπια. 

Στο σημείο έσπευσαν δυο ασθενοφόρα και τους πήραν. Ο ένας είναι καλά στην υγεία του, ο άλλος ανέπνεε με δυσκολία.

Μια φωτογραφία "γροθιά" στο στομάχι

Εν τω μεταξύ συγκλονίζουν οι φωτογραφίες ενός πρόσφυγα που είδαν το φως της δημοσιότητας. Συγκεκριμένα, ένας πρόσφυγας με ακρωτηριασμένο πόδι εικονίζεται να περπατά με συμπατριώτες του από τη Λαμία προς την Ειδομένη...Η γη της "Επαγγελίας" για τον ίδιο απείχε πολύ αλλά το ψυζικό του σθένος ήταν η κινητήριος δύναμη.  

Εγκλωβισμένοι 20.000 μετανάστες

Εξάλλου συνολικά, υπολογίζεται ότι έχουν εγκλωβιστεί στην Ελλάδα περί τους 20.000 μετανάστες, σε 18 σημεία και συγκεκριμένα στα εξής σημεία:

 1. Καστελόριζο
 2. Κως
 3. Λέρος
 4. Σάμος 
 5. Χίος 
 6. Λέσβος 
 7. Πειραιάς 
 8. Αθήνα: Ελαιώνας-Ελληνικό-Σχιστό
 9. Λαμία
 10. Τέμπη
 11. Σκοτίνα Πιερίας
 12. Διαβατά Θεσσαλονίκης 
 13. Καβάλα 
 14. Καλαμπάκα 
 15. Δεσκάτη Γρεβενών 
 16. Κοζάνη
 17. Κλειδί Ημαθίας
 18. Ειδομένη-Πολύκαστρο


Η ΠΓΔΜ ανοίγει τα σύνορα σε...100 πρόσφυγες

Την ίδια ώρα μόλις σε 100 πρόσφυγες δήλωσαν ότι θα επιτρέψουν, προς το παρόν, τη διέλευση, οι αρχές της ΠΓΔΜ.

Ο  καταυλισμός στην Ειδομένη έχει όμως "πλημμυρίσει" με πάνω από 3000 άτομα, στο πρώην στρατόπεδο "Αναγνωστοπούλου" στα Διαβατά Θεσσαλονίκης υπάρχουν περίπου 2000, ενώ υπολογίζεται ότι σε διάφορα σημεία στην Ελλάδα, βρίσκονται δεκάδες λεωφορεία με 5000 πρόσφυγες.

Σχόλια