default-image

Καταραμένη φυματίωση...

Ηράκλειο
Καταραμένη φυματίωση...

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Πάνω από 1.000 παιδιά στο Ηράκλειο προκύπτει ότι δεν έχουν κάνει το εμβόλιο Μαντού, που μέχρι πρόσφατα μάλιστα ήταν στα προαπαιτούμενα για την εγγραφή των παιδιών στους σταθμούς. Με καθυστέρηση ενός χρόνου τα συγκεκριμένα εμβόλια έφτασαν προ ημερών στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο.

Το Μαντού παρέχει προστασία από τη φυματίωση, που όμως από την Ελλάδα έχει εδώ και χρόνια εξαφανιστεί. Και αλίμονο να μην είχε! Μετά από τόσες γενιές παιδιών που έχουν εμβολιαστεί μαζικά, λογικό θα ήταν να έχουμε ξεμπερδέψει. Και με το εμβόλιο και με την ασθένεια.

Σε αυτό το πλαίσιο, πριν από κάποια χρόνια συζητήθηκε το ενδεχόμενο του μη υποχρεωτικού εμβολιασμού των παιδιών κατά της φυματίωσης. Η σχετική πρόταση απορρίφθηκε μετά πολλών επαίνων. Αιτία; Η αθρόα εισροή στη χώρα μας μεταναστών από χώρες όπου ενδημεί η ασθένεια (π.χ. Πακιστάν). Οι ειδικοί εκτιμούν πως επειδή υπάρχουν πολλοί Έλληνες που έρχονται σε επαφή με μετανάστες ο κίνδυνος επιμόλυνσής τους είναι αυξημένος.

Το χειρότερο απ' όλα, όμως, είναι πως, αντί η συγκεκριμένη ασθένεια να έχει εξαφανιστεί από προσώπου γης, τα στελέχη της έχουν γίνει πολύ ανθεκτικά απέναντι στη φαρμακευτική αγωγή που υπάρχει για την καταπολέμησή της... Κοινώς, όποιος κολλήσει... θα έχει πρόβλημα σοβαρό.

ΕΣΤ

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News