Ειδήσεις

Τα ναι και τα όχι του προσφυγικού και ο ρόλος της Κρήτης

Ο Γ.Γ. του ΟΗΕ Μπα Κι Μούν  αντί να βρίσκεται στη Ν. Υόρκη , θα πρέπει ειδικά αυτές τις στιγμές να έρθει στο Αιγαίο και στα σύνορα προς τα Δυτικά Βαλκάνια , για να διαπιστώσει πως η Συνθήκη της Γενεύης για τους Πρόσφυγες, γίνεται κομμάτια από ακραίες πολιτικές σε Ευρώπη και Τουρκία, δηλώνει στο Ράδιο  9.84 ο Αναπληρωτής Υπουργός Εξωτερικών Αρμόδιος για Ευρωπαϊκά θέματα Νίκος Ξυδάκης.

Όπως είπε η Ε.Ε. είναι ένα βήμα πριν την διάλυση αν η λογική των χωρών του Βίζεγκραντ  επικρατήσει. Είναι προφανές ότι η φιλολογία για την Σένγκεν και την Ελλάδα κατά τον ίδιο υποκρύπτει την αδυναμία να ανανεώσουν χώρες όπως η Γαλλία και η Γερμανία της αναστολής της σε διμερείς αποφάσεις με άλλες χώρες και έτσι πίσω από την Ελλάδα κρύβουν όλοι ότι αν ανανεώσουν τις αναστολές αυτές τότε ουσιαστικά η Σένγκεν καταρρέει.

Ο Νίκος Ξυδάκης θεωρεί ότι το ΝΑΤΟ μπορεί να παίξει ρόλο στις πληροφορίες για  περιορισμό των ροών, ενώ εξέφρασε την άποψη ότι περιοχές όπως η Κρήτη σε αυτή τη φάση δεν τις εμπλέκει ο όποιος σχεδιασμός κατανομής προσφύγων και μεταναστών που θα εγκλωβιστούν στην Ελλάδα.

Α. Τάκης : Κλειδί η δίκαιη κατανομή προσφύγων

Την άποψη ότι ήρθε η ώρα το προσφυγικό στη ΕΕ να λυθεί με δίκαιη κατανομή προς όλες τις χώρες και αυτό πρακτικά σημαίνει με δίκαιη κατανομή και σε όλη την Ελλάδα εξέφρασε μιλώντας στο Ράδιο 9.84 ο καθηγητής Ανδρέας Τάκης αντιπρόεδρος της ελληνικής Ένωσης για τα δικαιώματα του ανθρώπου .

Παράλληλα σημείωσε με νόημα ότι η ενότητα της ΕΕ είναι πλέον οριακή με την Αυστρία σε ρόλο λαγού για χώρες και πληθυσμούς που έχουν μετατοπιστεί σε μια ακραία συντηρητική πολιτική. 

Στ.Χριστακόπουλος : Μετατρέπουν την Ελλάδα σε Γκουαντάναμο

Η ανύπαρκτη πολιτικά Ε.Ε. στο προσφυγικό και η «φίλη» Τουρκία με άξονα τους πρόσφυγες , μετατρέπουν πλέον την Ελλάδα σε αποθήκη ψυχών και ένα απέραντο Γκουαντάναμο για χιλιάδες πρόσφυγες και μετανάστες , λέει στο Ράδιο 9.84 ο διευθυντής σύνταξης στο «Ποντίκι» Σταύρος Χριστακόπουλος.

Ο ίδιος σημείωσε με νόημα ότι ακόμη και η διαφορά μεταξύ ΔΝΤ και Ε.Ε. για το άνοιγμα της Ελλάδας στο 2016 ύψους 2,5 δις, ουσιαστικά είναι εδώ και δύο μήνες πίσω ο υπολογισμός για ανάγκες κάλυψης 200 χιλιάδων προσφύγων σε πρώτες ανάγκες στην Ελλάδα και αυτό ουσιαστικά αποκαλύπτει για τι προετοιμάζονται στην Ελλάδα.

Αυτό κατά τον Σταύρο Χριστακόπουλο δεν είναι τίποτα άλλο , από μία οικονομική συνδρομή για την ανθρωπιστική κρίση που θα δημιουργήσει στην χώρα μας,  η συσσώρευση και ο αποκλεισμός χιλιάδων ανθρώπων , εξαιτίας της άρνησης της Ε.Ε. να αντιμετωπίσει ενιαία την υπόθεση.

Ο διευθυντής σύνταξης στο «Ποντίκι» αποκάλυψε πως η κυβέρνηση ετοιμάζει σχέδιο αντιμετώπισης του εγκλωβισμού χιλιάδων ανθρώπων στην Ελλάδα με στοιχειώδεις ανθρώπινες υποδομές , με στόχο την διασπορά σε όλη την Ελλάδα , άρα και στη Κρήτη, στη βάση της ισομερούς κατανομής και άμβλυνσης του προβλήματος από τυχόν συσσώρευση σε δύο με τρία αστικά κέντρα της χώρας.

Ρεπορτάζ:Αγγέλα Δουλγεράκη-Γιώργος Σαχίνης

Σχόλια