Ειδήσεις

Παγκρήτιο συλλαλητήριο συνταξιούχων στις 9 Μαρτίου

Παγκρήτιο συλλαλητήριο ετοιμάζουν οι συνταξιούχοι του ΙΚΑ και του ΟΑΕΕ, ολόκληρου του νησιού την Τετάρτη 9 Μαρτίου στο Ηράκλειο, μετά από απόφαση από κοινού των διοικητικών συμβουλίων τους.

Η απόφαση για τη διεξαγωγή της κινητοποίησης ανακοινώθηκε σήμερα κατά τη διάρκεια κοινής σύσκεψης των διοικητικών συμβουλίων των δύο φορέων που πραγματοποιήθηκε σήμερα στο Εργατικό Κέντρο Χανίων.

«Αιχμή του αγώνα μας είναι η απόσυρση του ασφαλιστικού και η εξασφάλιση αξιοπρεπών συντάξεων», δήλωσε ο οργανωτικός γραμματέας της Ομοσπονδίας Συνταξιούχων του ΟΑΕΕ κ. Χρήστος Κολοβός.

Εκτός από την κινητοποίηση του Ηρακλείου ανάλογες θα γίνουν και σε άλλες πόλεις της χώρας όπως έκανε γνωστό ο Γενικός Γραμματέας της Ομοσπονδίας Συνταξιούχων ΙΚΑ Μιχάλης Ραλάκης.

«Είμαστε αποφασισμένοι να βγούμε στο προσκήνιο, να διεκδικήσομε τα αιτήματα μας. Ζητάμε απόσυρση του ασφαλιστικού και διάλογο», επεσήμανε χαρακτηριστικά.

Υπενθυμίζεται πως την ίδια ημέρα στο Ηράκλειο θα πραγματοποιηθεί συλλαλητήριο σύμφωνα με τις ανακοινώσεις του Εργατικού κέντρου Ηρακλείου και την ημέρα ψήφισης του νομοσχεδίου, οπότε και έχει προκηρυχθεί απεργία από τη ΓΣΕΕ. Το ΕΚΗ συμμετέχει με 48ωρη απεργία.

Σχόλια