Ειδήσεις

Στη Σούδα η ναυαρχίδα του ΝΑΤΟ,παγκρήτια διαμαρτυρία

Από την Κρήτη εξορμά η αποστολή του ΝΑΤΟ στο Αιγαίο, προκειμένου να συμβάλει στη διαχείριση της προσφυγικής κρίσης, καθώς η ναυαρχίδα της αποστολής, το γερμανικό πολεμικό "Βόννη", βρίσκεται στο ναύσταθμο της Σούδας, όπου ελλιμενίζονται και τα περισσότερα πλοία του νατοϊκού σχηματισμού.

Αύριο θα ξεκινήσει πιθανότατα η αποστολή του ΝΑΤΟ στο Αιγαίο, κατόπιν της ολοκλήρωσης του σχεδιασμού που βρίσκεται σε εξέλιξη από τα αρμόδια όργανα της Συμμαχίας.

Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο του γερμανικού υπουργείου Άμυνας, Μίχαελ Χένγιες, η αποστολή προσανατολίζεται στη θαλάσσια αναγνώριση και στην προώθηση πληροφοριών στις αρμόδιες υπηρεσίες της Ελλάδας και της Τουρκίας.

«Η αποστολή του ΝΑΤΟ βρίσκεται ήδη στο Αιγαίο, αλλά η δράση του ΝΑΤΟ σε ό,τι αφορά αυτή τη μονάδα δεν έχει ακόμη ξεκινήσει, διότι ο σχεδιασμός βρίσκεται ακόμη σε εξέλιξη στο πλαίσιο των αρμόδιων οργάνων του ΝΑΤΟ. Περιμένουμε τις αποφάσεις του ΝΑΤΟ. Η αποστολή είναι προσανατολισμένη στη θαλάσσια αναγνώριση σε αυτή την περιοχή και στην παρακολούθηση αυτών των διεθνών υδάτων, και υπό αυτή την έννοια δεν προβλέπονται εκτελεστικά μέτρα», δήλωσε πιο συγκεκριμένα ο κ. Χένγιες.

Παγκρήτια διαμαρτυρία στο Πεδίο Βολής

Για την  παρουσία του ΝΑΤΟ στο Αιγαίο, προχωρούν σε κινητοποίηση το απόγυεμα 18.00 στο Πεδίο Βολής Κρήτης στα Χανιά οι Επιτροπές Ειρήνης της Κρήτης μαζί μέλη της Ελληνικής Επιτροπής για τη Διεθνή Ύφεση και Ειρήνη.Καλούν δε φορείς εργαζόμενους ,νέους και νέες,να συμμετέχουν σε αυτή την παγκρήτια διαμαρτυρία.

Αναλυτικότερα στο κείμενο τους αναφέρουν "να καταδικάσουμε τους ιμπεριαλιστικούς πολέμους που έχουν εξαπολύσει οι ΗΠΑ, το ΝΑΤΟ, η Ε.Ε, στη Συρία, στο Ιράκ και στη Λιβύη, για τον έλεγχο των πλουτοπαραγωγικών πηγών, σε ανταγωνισμό με τη Ρωσία.

Να καταγγείλουμε την αποκαλούμενη «πολυδιάστατη εξωτερική» πολιτική της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ που ακολουθώντας την επικίνδυνη πολιτική των προηγούμενων κυβερνήσεων εμπλέκει ολοένα και περισσότερο την Ελλάδα στη δίνη των ιμπεριαλιστικών επεμβάσεων και πολέμων, βάζει σε μεγάλο κίνδυνο τα κυριαρχικά δικαιώματα και το λαό μας σε μεγάλες περιπέτειες.

Είναι τεράστιες οι ευθύνες της κυβέρνησης να προτείνει από κοινού με την Τουρκία και τη Γερμανία την αποστολή ΝΑΤΟικών δυνάμεων στο Αιγαίο στο όνομα της φύλαξης των ΕλληνοΤουρκικών Συνόρων από τους πρόσφυγες.

Το ΝΑΤΟ είναι μακελάρης των λαών , είναι δολοφονικός πολεμικός μηχανισμός.

Δεν αναγνωρίζει σύνορα μεταξύ των μελών του και στηρίζει ανοιχτά - όπως και η ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΕΝΩΣΗ, τις τουρκικές προκλήσεις και παραβιάσεις στον εναέριο χώρο και τα χωρικά ύδατα της ΕΛΛΑΔΑΣ.

 Το ΝΑΤΟ και η ΕΕ υποστηρίζουν τις «γκρίζες ζώνες» με τις οποίες η ΤΟΥΡΚΙΑ εγείρει αξιώσεις σε βάρος της χώρας μας.Η επίκληση του προσφυγικού προβλήματος -που οι ίδιοι οι ιμπεριαλιστές προκαλούν - γίνεται μοχλός για την προώθηση των επιδιώξεων για συγκυριαρχία και συνδιαχείριση του Αιγαίου κάτω από την «ομπρέλα» των ΕυρωΝΑΤΟικών ιμπεριαλιστών. Η συγκέντρωση ΝΑΤΟικών δυνάμεων στην περιοχή συνδέεται με τον ιμπεριαλιστικό πόλεμο στη Συρία και νέα επέμβαση στη Λιβύη".

Σχόλια