default-image

42 οικογένειες αγωνιούν για τις δουλειές τους

Κρήτη
42 οικογένειες αγωνιούν για τις δουλειές τους

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Στον αγώνα των εργαζομένων στην ανακύκλωση αναφέρεται η ένωση ιδιωτικών υπαλλήλων Ηρακλείου αναφέροντας:

Η αποφασιστική στάση των εργαζομένων, το γερό τιμόνι στην οργάνωση του αγώνα από τις δυνάμεις της Ε.Ι.Υ.Η. και του ΠΑΜΕ, το αγκάλιασμα του αγώνα από δεκάδες σωματεία και φορείς που εκφράστηκε και από τα σωματεία εμποροϋπαλλήλων Αθήνας, Ιδιωτικών Υπαλλήλων Αθήνας και του σωματείου εργαζομένων στις επιχειρήσεις Κωνσταντακάτου, που βρέθηκαν στην κινητοποίηση των ανακυκλωτών έξω από το Υπουργείο και μας φιλοξένησαν κατά την παραμονή τους στην Αθήνα, ασκούν πολύ μεγάλη πίεση στην κυβέρνηση, την εταιρία και τους βαστάζους της.

Αυτή η πίεση εκφράστηκε και στη συνάντηση που πραγματοποιήθηκε την Δευτέρα 22/02/2014 στο Υπουργείο Εργασίας, παρουσία της εταιρίας Waste Solutions, της Ελληνικής Εταιρίας Αξιοποίησης Ανακύκλωσης (ΕΕΑΑ), του οργανισμού από το Υπουργείο Περιβάλλοντος που επιβλέπει την ΕΕΑΑ (ΕΟΑΝ) και  τον Γενικό Γραμματέα του Υπουργείου. Από την πλευρά των εργαζομένων μαζί με τους εκπροσώπους των εργαζομένων και του σωματείου μας, παρευρέθηκαν ο επικεφαλής της εκτελεστικής γραμματείας του ΠΑΜΕ Γιώργος Πέρρος και ο βουλευτής Ηρακλείου του ΚΚΕ Μανώλης Συντυχάκης.

"Όμηροι 42 οικογένειες"

Από πλευρά των εργαζομένων τέθηκαν επί τάπητος οι ευθύνες της κυβέρνησης που όλο αυτό το διάστημα μέσω των Υπουργείων της, κάνει μπαλάκι τους εργαζόμενους και στην πράξη επιτρέπει στην εταιρία να κρατά όμηρους 42 οικογένειες και ολόκληρο τον Νομό χωρίς ανακύκλωση απορριμμάτων. Αναδείχθηκαν οι ευθύνες της ΕΕΑΑ που εδώ και 116 ημέρες κάνει πλάτες στην εταιρία που κρατά κλειστό το εργοστάσιο παρά τις ρήτρες που υπάρχουν στην μεταξύ τους σύμβαση καθώς και της ΚΕΔΕ που παρά την υποτιθέμενη στήριξη της δεν έχει κάνει ουδεμία ενέργεια, απουσίαζε μάλιστα και από αυτή τη συνάντηση παρόλο που ήταν προσκεκλημένη.

Κάτω από την πίεση των εργαζομένων και από την αδυναμία των οργανισμών και της εταιρίας να απαντήσουν συγκεκριμένα, ο Γ.Γραμματέας του υπουργείου κος Νεφελούδης ανέφερε ότι  το υπουργείο είναι ξεκάθαρα υπέρ των εργαζομένων και διέκοψε τη διαδικασία στη μέση θεωρώντας ότι η εταιρία εσκεμμένα επικαλέστηκε ψευδώς συμφωνία του Υπουργείου, δεσμεύτηκε να εκδώσει σχετικό Δελτίο Τύπου και το θέμα να πάει στον εισαγγελέα, συμπληρώνοντας πως χρειάζεται να αλλάξει η σύμβαση προς τους υπεργολάβους και να προστεθεί η διασφάλιση των εργαζομένων και των δικαιωμάτων τους.

Θεωρούμε ότι η συγκεκριμένη στάση του υπουργείου δεν είναι τυχαία, ούτε αγάπησε ξαφνικά τους εργαζόμενους την ίδια ώρα που ετοιμάζει ασφαλιστικό λαιμητόμο και φορολογικό ταφόπλακα, αλλά είναι αποτέλεσμα του ηρωικού αγώνα των εργαζομένων και της αποφασιστικότητας τους να κάνουν και Πάσχα έξω από το εργοστάσιο αν χρειαστεί, της συμπαράστασης των φορέων και της τοπικής κοινωνίας.

Η κυβέρνηση πρέπει να σταματήσει επιτέλους να κάνει πλάτες στην εργοδοσία και την ΕΕΑΑ και να αναλάβει τις πολιτικές ευθύνες που έχει και που προσπαθεί να διώχνει με τη στάση της.

Οι εργάτες της ανακύκλωσης δεν δέχονται τα παιχνίδια που παίζουν με τις ζωές του και συνεχίζουν ανυποχώρητα μέχρι να ικανοποιηθεί το δίκαιο αίτημά τους, αυτό της δουλειάς με δικαιώματα. Ο αγώνας τους είναι παράδειγμα και αφορά ολόκληρη την εργατική τάξη.

ΣΩΜΑΤΕΙΑΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΗΝ ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗ

ΤΗΣ ΕΝΩΣΗΣ ΙΔΙΩΤΙΚΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ''

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News