default-image

Με αποκλεισμούς "απαντούν" οι αγρότες της Κρήτης στον Τσίπρα

Κρήτη
Με αποκλεισμούς "απαντούν" οι αγρότες της Κρήτης στον Τσίπρα

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ο αγώνας όχι μόνο δεν τελείωσε αλλά και κλιμακώνεται με τους αγρότες της Κρήτης να σκληραίνουν τη στάση τους. Με αποκλεισμούς τραπεζών και τελωνείων συνεχίζονται οι κινητοποιήσεις όπως αποφασίστηκε σε σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε το βράδυ της Τετάρτης στην ΕΑΣΗ  όπου στις επόμενες κινήσεις κατέληξε το Παγκρήτιο Συντονιστικό με την παρουσία αγροτών από κάθε γωνιά του νησιού.

Συγκεκριμένα μεταξύ άλλων οι αγρότες  αποφάσισαν τον αποκλεισμό της Τράπεζας της Ελλάδος σε Ηράκλειο και Χανιά. Όπως σημείωναν με αυτό τον τρόπο παρεμποδίζουν τη ρευστότητα στην αγορά, γεγονός που λειτούργησε στο παρελθόν όπως είπαν ως αποτελεσματικό μέσο πίεσης.

Ακόμη θα προχωρήσουν στον αποκλεισμό τελωνείων της Κρήτης.

Ήδη το ραντεβού δόθηκε για τις 06:30 το πρωί της Δευτέρας στην ΕΑΣΗ όπου θα γίνει η προσυγκέντρωση για να ακολουθήσουν οι συντονισμένες κινήσεις.

Οι αγρότες ξεκαθάρισαν για μια ακόμη φορά ότι δεν θα συμμετάσχουν σε συνάντηση με τον πρωθυπουργό.   

Την Πέμπτη οι αγρότες του Οροπεδίου αποφασίζουν στις 14.00 στον κόμβο Μαλλίων τη μορφή των κινητοποιήσεώ τους .Πάντως διαμηνύουν σε κάθε τόνο ότι ο αποκλεισμός της εθνικής οδού είναι επ'αόριστον.

Απόβαση στο Σύνταγμα

Μιλώντας στη "Νέα Κρήτη" την Τρίτη, ο επικεφαλής του Παγκρήτιου Συντονιστικού Οργάνου Πρίαμος Ιερωνυμάκης χαρακτήρισε «ανούσια» τα μέτρα που ανακοίνωσε η κυβέρνηση και κάλεσε ολόκληρο τον αγροτικό κόσμο της χώρας να βρίσκεται σε επιφυλακή για να κατέβει στο Σύνταγμα, έξω από τη Βουλή, την ημέρα ψήφισης του νομοσχεδίου.

Μάλιστα την Τρίτη οι αγρότες του Οροπεδίου Λασιθίου διεμήνυσαν στους οδηγούς ότι «δεν περνάει κανείς μέχρι νεωτέρας», κλείνοντας με τρακτέρ και αγροτικά αυτοκίνητα την εθνική οδό στο ύψος του κόμβου Μαλίων-Οροπεδίου και μάλιστα, όπως ξεκαθάρισαν, το μπλόκο αυτό θα είναι επ' αόριστον.

Ρεπορτάζ:Φωτεινή Μαυροματάκη-Φιλία Σαριδάκη

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News