Ειδήσεις

"Ξηλώνουν" μέχρι και τα καλώδια στην εθνική οδό

Τίποτα δεν έχουν αφήσει "όρθιο" οι επιτήδειοι που βάζοντας ακόμη και σε κίνδυνο τη ζωή τους, αποσπούν μέχρι και το χαλκό από τα καλώδια ηλεκτροδότησης πάνω στην εθνική οδό.

Έτσι χιλιάδες ευρώ σχεδόν καθημερινά, κάνουν φτερά, αφήνοντας γυμνό το οδικό δίκτυο. Από τις μπάρες μέχρι το χαλκό από τα καλώδια, που δίνουν ρεύμα στους στύλους της ΔΕΗ πέφτουν σχεδόν καθημερινά θύματα κλοπής, με τον Περιφερειάρχη να εξηγεί ότι πληθώρα χρημάτων, την ώρα που θα μπορούσαν να διατεθούν σε άλλα έργα, δίδονται για την αντικατάσταση αυτών ακριβώς των υλικών.

Πριν από λίγες ημέρες άλλωστε δύο άνδρες 42 και 25 ετών συνελήφθησαν  στο Ηράκλειο όπως είχε γράψει και το neakriti.gr , μεταφέροντας με το αυτοκίνητό τους σίδερα, τα οποία είχαν αφαιρέσει σε προγενέστερο χρόνο από μπάρες ασφαλείας οδοστρώματος επί της Εθνικής Οδού Ηρακλείου-Λασιθίου.

Έχει ζητηθεί συνδρομή και της αστυνομίας

Ο Περιφερειάρχης Κρήτης μάλιστα έχει ζητήσει την συνδρομή και της αστυνομίας, ενώ δεν παραλείπει να τονίσει ότι πρόκειται για πρακτική που βάζει άμεσα σε κίνδυνο τη ζωή ακόμη και του δράστη.

Ο Σταύρος Αρναουτάκης την Τετάρτη υπέγραψε σύμβαση για προμήθεια και τοποθέτηση ιστών, φωτισμού και λοιπού εξοπλισμού των δικτύων ηλεκτροφωτισμού ύψους 700 χιλιάδων ευρώ.

Ρεπορτάζ:Ράνια Μωραϊτη

Σχόλια