Ειδήσεις

Ανήλικος κλεπτομανής στα χέρια της αστυνομίας

Στα χέρια της αστυνομίας έπεσε σήμερα ένας ανήλικος ημεδαπός κατηγορούμενος για διακεκριμένες κλοπές. Ο ανήλικος αφαίρεσε, χρήματα, κοσμήματα, ηλεκτρονικές συσκευές, και διάφορα αντικείμενα από οικίες στην ευρύτερη περιοχή του Ηρακλείου, η συνολική αξία των οποίων ξεπερνά τις 150.000 ευρώ.

Ειδικότερα, σαράντα έξι υποθέσεις διαρρήξεων που διαπράχθηκαν στο Ηράκλειο εξιχνιάστηκαν σήμερα Τετάρτη. Σε βάρος του ανήλικου ημεδαπού σχηματίστηκε δικογραφία κατηγορούμενου για διακεκριμένες κλοπές, επιπλέον και για απείθεια.

Ο ανήλικος συνελήφθη το πρωί από αστυνομικούς της Ομάδας Δίκυκλης Αστυνόμευσης (ΔΙ.ΑΣ.) της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ηρακλείου, για απείθεια. Ειδικότερα, από την αστυνομική προανάκριση της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Ηρακλείου, καθώς και την κατάλληλη αξιοποίηση στοιχείων προέκυψε ότι ανήλικος είχε προβεί στη διάπραξη κλοπών από οικίες στην ευρύτερη περιοχή του Ηρακλείου.

Σήμερα το πρωί σε περιοχή του Δήμου Ηρακλείου, από αστυνομικούς της ανωτέρω Υπηρεσίας, εντοπίστηκε ο ανωτέρω ανήλικος να επιβαίνει σε Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο μαζί με ακόμη δύο ημεδαπούς. Σε έλεγχο που πραγματοποιήθηκε στο εν λόγω όχημα, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν διαρρηκτικά εργαλεία και συσκευή υπόδειξης αντικειμένου, τύπου Laser, ενώ ο ανήλικος προσπάθησε να αποφύγει τον αστυνομικό έλεγχο και συνελήφθη.

Από τη συνεχιζόμενη μεθοδική και εμπεριστατωμένη προανάκριση της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Ηρακλείου, καθώς και την κατάλληλη αξιοποίηση στοιχείων, προέκυψε ότι ο ανήλικος με ακόμα ένα  άγνωστο άτομο (το οποίο αναζητείται),  κατά το χρονικό διάστημα

Από το Νοέμβριο του 2015 έως και τις 14.02.2016, κυρίως πρωινές ώρες, είχαν διαπράξει συνολικά σαράντα έξι (46) κλοπές στην ευρύτερη περιοχή του Ηρακλείου.

Συγκεκριμένα, αφαίρεσαν από οικίες χρήματα, κοσμήματα, ηλεκτρονικές συσκευές και διάφορα αντικείμενα η συνολική αξία των οποίων ξεπερνά τις 150.000 ευρώ.

Ακολούθησε έρευνα στην κοινή οικία των ανωτέρω όπου βρέθηκαν  και κατασχέθηκαν ηλεκτρονικές συσκευές (φορητός Ηλεκτρονικός υπολογιστής, 2 tablet, 2 φορτιστές ηλεκτρικών συσκευών, 2 κινητά τηλέφωνα).

Το προανακριτικό έργο διενεργεί η Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Ηρακλείου.

Σχόλια