Ειδήσεις

Επιστολή ΙΣΑ προς υπ. Υγείας για έλλειψη κρεβατιών στις ΜΕΘ

Με επιστολή του στον υπουργό Υγείας Ανδρέα Ξανθό, ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών κάνει αναφορά σε μία ακόμη, όπως αναφέρει «ζωή συνανθρώπου μας σε μεγάλο κίνδυνο λόγω του ιού της γρίπης».

Στην επιστολή, οι γιατροί λένε ότι καλούνται να γνωστοποιήσουν ακόμα μια περίπτωση ασθενούς, η οποία προσβλήθηκε από τον ιό της γρίπης και κρίθηκε απαραίτητη η μεταφορά της σε Μονάδα Εντατικής Θεραπείας, προκειμένου να παραμείνει στη ζωή.

?Συγκεκριμένα πρόκειται για μια μοναχή από την Ιερά Μονή Προφήτου Ηλίου Παρνασσίδος, η οποία έπρεπε επειγόντως να μεταφερθεί σε ΜΕΘ, πλην όμως δεν υπήρχε καμία θέση ΜΕΘ σε νοσοκομείο του ΕΣΥ, με αποτέλεσμα να μεταφερθεί στην ιδιωτική κλινική «ΥΓΕΙΑ», χωρίς μάλιστα να υφίσταται πλέον δυνατότητα μεταφοράς της σε νοσοκομείο του ΕΣΥ, λόγω της κρισιμότητας της κατάστασης της υγείας της.

Στην επιστολή του ο ΙΣΑ: «Όπως σας έχουμε αναφέρει και δημόσια, ενώ είχατε εγκαίρως ενημερωθεί από το ΚΕΕΛΠΝΟ, ότι από τον Απρίλιο θα αποχωρήσει το προσωπικό των ΜΕΘ, καθώς έχουν λήξει οι συμβάσεις τους, παρόλα ταύτα ουδέν πράξατε για την απαραίτητη στελέχωση των Μονάδων.

?Η κατάσταση στις ΜΕΘ είναι κάτι παραπάνω από τραγική, η έλλειψη προσωπικού έχει ως συνέπεια να μην υπάρχουν διαθέσιμες κλίνες και ασθενείς αναγκάζονται καθημερινά να μεταφερθούν σε ιδιωτικές κλινικές προκειμένου να παραμείνουν στη ζωή, χωρίς όμως να έχουν τη δυνατότητα να ανταπεξέλθουν οικονομικά στο κόστος αυτών. Συνέπεια των ανωτέρω είναι να υποχρεώνονται να πουλήσουν ολόκληρη την περιουσία τους για να σώσουν τους εαυτούς τους ή τους συγγενείς τους».

Στο τέλος της επιστολής, ο ΙΣΑ ενημερώνει τον υπουργό Υγείας ότι θα τον καθιστά γνώστη, κοινοποιώντας κάθε σχετική επιστολή που λαμβάνει για το θέμα αυτό.

«?Δυστυχώς έχουμε φθάσει στο "και πέντε" στον χώρο της Υγείας, διανύοντας την εβδομάδα κορύφωσης του ιού της γρίπης, και σας καλούμε να πράξετε τα δέοντα και να επιληφθείτε για την περίπτωση της ανωτέρω μοναχής, μήπως και μπει μια τελεία στην μακροσκελή λίστα των θυμάτων από τον ιό της γρίπης», καταλήγει ο ΙΣΑ.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Σχόλια