Ειδήσεις

Επανασύνδεση ρεύματος στον ΟΑΚ ζητά δικαστήριο στα Χανιά

Προσωρινή διαταγή με την οποία υποχρεώνει τη ΔΕΗ να επανασυνδέσει την ηλεκτροδότηση των εγκαταστάσεων του Οργανισμού Ανάπτυξης Κρήτης εξέδωσε το Μονομελές Πρωτοδικείο Χανίων.

Με βάση την απόφαση η ΔΕΗ είναι υποχρεωμένη να επανασυνδέσει το ρεύμα στις εγκαταστάσεις του οργανισμού μέχρις ότου εκδικαστούν τα οριστικά ασφαλιστικά μέτρα που έχει καταθέσει ο Οργανισμός.

Ως ημέρα εκδίκασης των ασφαλιστικών μέτρων το δικαστήριο όρισε την Τρίτη 1η Μαρτίου στις 9 το πρωί.

Το δικαστήριο έκρινε πως από τη στιγμή που ο Οργανισμός Ανάπτυξης Κρήτης δεν λαμβάνει εδώ και χρόνια τη θεσμοθετημένη επιχορήγηση του από το κράτος εκ των πραγμάτων είναι δύσκολο να ανταποκρίνεται στις υποχρεώσεις του σε υπηρεσίες όπως η ΔΕΗ.

Το δικαστήριο με βάση την ίδια απόφαση υποχρεώνει τη ΔΕΗ «να απέχει από κάθε μελλοντική ενέργεια διακοπής της ηλεκτροδότησης είτε σε αντλιοστάσια, είτε σε γραφεία της αιτούσας, μέχρι τη συζήτηση της κρινόμενης αίτησης ασφαλιστικών μέτρων και υπό τον όρο συζήτησης αυτής».

Οι κεντρικές εγκαταστάσεις του ΟΑΚ στην Αγιά Χανίων έπαψαν να ηλεκτροδοτούνται την περασμένη Πέμπτη, ωστόσο οι κεντρικές υπηρεσίες λειτουργούσαν με την βοήθεια γεννήτριας.

Πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ

Σχόλια