default-image

Η έλλειψη διαφορετικότητας στο Χόλιγουντ "πληγώνει" τα Όσκαρ

Life
Η έλλειψη διαφορετικότητας στο Χόλιγουντ "πληγώνει" τα Όσκαρ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Έχουν απομείνει μόνο λίγες ημέρες μέχρι τη βραδιά της απονομής των βραβείων Όσκαρ 2016, όπου ο οικοδεσπότης τους Κρις Ροκ σκοπεύει να σχολιάσει το κίνημα #OscarsSoWhite κατά την εναρκτήρια ομιλία του, όπως μεταδίδει το ΑΠΕ-ΜΠΕ. Κάτι το οποίο το γνωρίζει η Ακαδημία και το υποστηρίζει.

«Είναι κάτι που τον ενθουσιάζει. Γνωρίζει ότι είναι αυτό που χρειαζόμαστε. Γνωρίζει ότι είναι αυτό που θέλει το κοινό, και θα δώσει ακριβώς αυτό που θέλει ο κόσμος», είπε ο παραγωγός των Όσκαρ, Ρέτζιναλντ Χάντλιν, μιλώντας στο Entertainment Tonight.

Το ζήτημα με τα «λευκά Όσκαρ», φαίνεται ότι απασχολεί ιδιαίτερα την αμερικανική κοινωνία, καθώς μία νέα μελέτη δείχνει ότι δεν είναι κάτι επιφανειακό, αλλά μπορεί να έχει πιο βαθιές ρίζες. Η Media, η Diversity, και η Social Change Initiative του Πανεπιστημίου της Νότιας Καλιφόρνιας για την Επικοινωνία και τη Δημοσιογραφία εξέδωσε έναν «δείκτη συμμετοχικότητας» των δέκα μεγαλύτερων εταιρειών τηλεοπτικών δικτύων (Disney, Amazon, Netflix, κλπ) σε μια προσπάθεια να αναλύσουν την πολυμορφία και την εκπροσώπηση σε όλους τους τομείς. Τα ευρήματά τους ήταν απογοητευτικά, αλλά πιθανόν να επικυρώνουν όλους εκείνους που υποστηρίζουν ότι το Χόλιγουντ είναι, τελικά, ρατσιστικό.

Η μελέτη περιλάμβανε 109 ταινίες που κυκλοφόρησαν από τα μεγαλύτερα στούντιο, τηλεοπτικά προγράμματα σε 31 δίκτυα και υπηρεσίες streaming, 11.000 ομιλούντες χαρακτήρες, 10.000 σκηνοθέτες, και 1.500 στελέχη. Αξιολογήθηκαν τα κριτήρια όπως του φύλου, της φυλής, της εθνικότητας και του σεξουαλικού προσανατολισμού και κατέληξε στο συμπέρασμα ότι το τοπίο του περιεχομένου των μέσων ενημέρωσης είναι «σε μεγάλο βαθμό κάτασπρο», με την καθηγήτρια του Πανεπιστημίου, Στέισι Λ. Σμιθ, που είναι μέλος της συντακτικής ομάδας της έκθεσης να επισημαίνει ότι «δεν έχουμε ένα πρόβλημα διαφορετικότητας, έχουμε μία κρίση ένταξης».

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News