default-image

340.000 οι επιχειρήσεις που έκλεισαν στην κρίση

Κρήτη
340.000 οι επιχειρήσεις που έκλεισαν στην κρίση

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

''Οι Μικρομεσαίοι βρισκόμαστε στο χείλος του γκρεμού. Οι επιχειρήσεις κλείνουν με ταχύτατους ρυθμούς σε όλη τη χώρα και η ανεργία ανέρχεται σε δυσθεώρητα ύψη'' επισημαίνει μιλώντας στο Ράδιο 9,84 ο πρόεδρος της ΟΕΒΕΝΗ Μπάμπης Λεκάκης.

Μάλιστα οι Ομοσπονδίες Επαγγελματιών Βιοτεχνών Κρήτης εκτιμούν πως οι κινητοποιήσεις είναι μονόδρομος καθώς η κυβέρνηση δεν συζητά καμία από τις προτάσεις τους για την έξοδο τους από την κρίση και την ημέρα κατάθεσης του ασφαλιστικού ετοιμάζονται να απαντήσουν δυναμικά.

Στις προθέσεις τους είναι να προχωρήσουν ακόμα και σε καταλήψεις υπηρεσιών, όπως οι κατά τόπους εφορίες, σημειώνοντας ότι είναι πλέον καιρός να σταματήσει η υπερφορολόγηση των επιχειρήσεων, να γίνουν επενδύσεις στη χώρα, να βρεθούν βιώσιμες και ρεαλιστικές λύσεις, ώστε να μην καταρρεύσουν τα ασφαλιστικά ταμεία, και η κυβέρνηση να βάλει στο επίκεντρο της ανάπτυξης τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις.

Σύμφωνα με το Μπάμπη Λεκάκη η εικόνα της αγοράς προκαλεί ''Σοκ''.

100 είναι οι επιχειρήσεις που κλείνουν κάθε ημέρα σε όλη τη χώρα.  

Το βαρύ πλήγμα το δέχονται , η μεταποίηση, η βιοτεχνία και το εμπόριο.

Σκληρή η αριθμητική πραγματικότητα από το 2008 μέχρι σήμερα σύμφωνα με τον ίδιο. 960.000 ήταν οι επιχειρήσεις που λειτουργούσαν το 2008 στην Ελλάδα. Στο τέλος του 2015 αυτές που απέμειναν είναι 620.000.

Αποτέλεσμα, τα λουκέτα όπως προκύπτει από τις υπηρεσίες της ΓΕΣΕΒΕ έχουν ως αποτέλεσμα την αύξηση της ανεργίας κατά 2,9% και την εγγραφή 65.000 νέων ανέργων στον ΟΑΕΔ.

Υπό τις παρούσες συνθήκες σύμφωνα με τον Μπάμπη Λεκάκη το διοικητικό συμβούλιο της Συνομοσπονδίας συνεδριάζει αύριο το μεσημέρι σε μία νέα προσπάθεια να καταλάβει η κυβέρνηση ότι η ανάπτυξη και η επιβίωση της αγοράς θα έρθει μόνο μέσα από την ενίσχυση της με μέτρα όπως αυτά που ελήφθησαν στην Κύπρο αντί της φορολαίλαπας που υιοθετεί.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News