Ειδήσεις

Θωρακίζεται ο ΒΟΑΚ στο θέμα του ηλεκτροφωτισμού

Μετά από τόσα τροχαία ατυχήματα που έχουν συμβεί στον Βόρειο Οδικό Άξονα Κρήτης και το αίμα που έχει χυθεί στην άσφαλτο ,η Περιφέρεια προχωράει σε ένα ακόμη βήμα προς την ενίσχυση της οδικής ασφάλειας των οδηγών.

Επείγουσες εργασίες για την συντήρηση του ηλεκτρολογικού φωτισμού στη Δυτική Κρήτηαφορά η σύμβαση που θα υπογραφεί το πρωί μεταξύ του Περιφερειάρχη Κρήτης και του ανάδοχου.

Ένα έργο με προϋπολογισμό 700.000 ευρώ, και χρηματοδότηση που κατάφερε να διασφαλίσει η Περιφέρεια από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων ενώ ανάδοχος είναι η εταιρεία «Κ. ΧΑΤΖΑΚΗΣ & ΣΙΑ Ε.Ε».

Στο πλαίσιο υλοποίησης του έργου προβλέπονται:

-Η προμήθεια και τοποθέτηση ιστών, πίλλαρς, φωτιστικών και λοιπού εξοπλισμού για τη βελτίωση και συντήρηση των δικτύων Ηλεκτροφωτισμού σε όλο το τμήμα του
Εθνικού Οδικού Δικτύου της Κρήτης.

-Η συντήρηση των Η/Μ εγκαταστάσεων της σήραγγας Σταλίδας, που περιλαμβάνει δίκτυα ηλεκτροφωτισμού, φωτεινής σηματοδότησης, πυρόσβεσης, τηλεχειρισμού και επίβλεψης, υποσταθμό Μ.Τ., εφεδρικό Η/Ζ, σύστημα U.P.S., αυτόματο σύστημα μέτρησης ύψους διερχομένων οχημάτων και μέτρησης καυσαερίων.

-Εγκαταστάσεις φωτεινής σηματοδότησης οχημάτων στους υφιστάμενους κόμβους του Ε.Ο.Δ. Κρήτης.

Στην υπογραφή της σύμβασης στη Περιφέρεια παρόντες ήταν η προϊσταμένη στη διεύθυνση τεχνικών υπηρεσιών Περιφέρειας Κρήτης Καίτη Ιερωνυμάκη, ο αναπληρωτής γεν. διευθυντής αναπτυξιακού προγραμματισμού περιβάλλοντος-υποδομών Γιώργος Παπαδάκης, και στελέχη των τεχνικών υπηρεσιών.

Η Περιφέρεια όπως είναι γνωστό έχει την ευθύνη της συντήρησης του ΒΟΑΚ και με το δεδομένο ότι η τουριστική περίοδος ξεκινάει σε λίγο καιρό αν μη τι άλλο  το συγκεκριμένο έργο επιβάλλεται να γίνει και να ξεκινήσει άμεσα για την ασφάλεια όλων των οδηγών και των επισκεπτών στο νησί μας.

Ρεπορτάζ:Βάλια Μπούη

Σχόλια