default-image

Απεβίωσε ο μεγαλύτερος αδελφός του Φιντέλ Κάστρο, Ραμόν

Κόσμος
Απεβίωσε ο μεγαλύτερος αδελφός του Φιντέλ Κάστρο, Ραμόν

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Πέθανε, σε ηλικία 91 ετών, ο Ραμόν Κάστρο, ο μεγαλύτερος αδελφός του πρώην ηγέτη της Κούβας Φιντέλ Κάστρο και του σημερινού προέδρου της χώρας Ραούλ Κάστρο.

Σύμφωνα με τον ιστότοπο Cubadebate, ο εκλιπών θα αποτεφρωθεί και οι στάχτες του θα μεταφερθούν στη γενέτειρα των αδελφών Κάστρο, το Μπιράν, ένα χωριό στα ανατολικά της Κούβας,.

Γεννημένος την 14η Οκτωβρίου 1924 ο Ραμόν Κάστρο είχε σπουδάσει γεωργική μηχανική στο Πανεπιστήμιο της Αβάνας. Ήταν παντρεμένος με την Αουρόρα Καστίγιο, με την οποία είχαν πέντε παιδιά. Τα τελευταία χρόνια ζούσε σε ένα αγρόκτημα κοντά στην Αβάνα.

Βοήθησε στον εφοδιασμό του αντάρτικου, του οποίου ηγήθηκαν τα δύο αδέλφια του και κατέλαβε την εξουσία το 1959, αλλά στον ένοπλο αγώνα δεν συμμετείχε.

Μετά τη νίκη της επανάστασης υπηρέτησε ως κυβερνητικός σύμβουλος στο πεδίο της γεωργίας. Δεν ανέλαβε ποτέ περισσότερα καθήκοντα, όπως ο 89χρονος αδελφός του Φιντέλ ή ο 84χρονος Ραούλ. Ο Ραμόν Κάστρο, το ψευδώνυμο του οποίου ήταν Μόνχο, είχε φυλακιστεί από το καθεστώς του δικτάτορα Φουλχένσιο Μπατίστα το 1953.

Κατά τη διάρκεια του αντάρτικου βοηθούσε επίσης τους γονείς του να διαχειρίζονται τα μεγάλα κτήματά τους στο Μπιράν. Μετά την κατάληψη της εξουσίας από τους επαναστάτες και την εθνικοποίηση της ακίνητης περιουσίας της οικογένειας, ο Ραμόν Κάστρο εργάστηκε σε βιομηχανίες ζάχαρης αλλά και σε κτηνοτροφικές μονάδες.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News