default-image

Η Κρήτη...ενώπιον του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου

Κρήτη
Η Κρήτη...ενώπιον του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ενώπιων του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου την Τετάρτη ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Σωκράτης Βαρδάκης με αφορμή συζήτηση που θα πραγματοποιηθεί στην καρδιά της Ευρώπης για τις εργασιακές σχέσεις στα κράτη μέλη της Ένωσης. Ο Σωκράτης Βαρδάκης είναι ο μοναδικός βουλευτής της Ελλάδας που δίνει το «παρών»  σε μία άκρως ενδιαφέρουσα συζήτηση η οποία γίνεται με πρωτοβουλία της ευρωβουλευτού του ΣΥΡΙΖΑ Κωνταντίνας Κούνεβα.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες ο βουλευτής Ηρακλείου και επικεφαλής της Επιτροπής Ελέγχου του Κυβερνητικού Έργου στο Υπουργείο Εργασίας αναμένεται θέσει το ευρωκοινοβούλιο προ των ευθυνών του αναφορικά και με την αξιολόγηση η οποία εκκρεμεί. Ο Σωκράτης Βαρδάκης πρόκειται να μεταφέρει την «κραυγή αγωνίας ενός λαού που δεν έχει τα περιθώρια και την αντοχή να απολέσει ούτε ενα ευρώ» , θα μιλήσει για «τις εργασιακές γαλέρες και την οικονομική εξαθλίωση μεγάλης μερίδας εργαζομένων» τονίζοντας ότι «η Ευρώπη έχει όλη την ευθύνη αν δεν σταθεί αλληλέγγυη  στον λαό αυτό».

Η συζήτηση είναι άκρως ενδιαφέρουσα σε μία περίοδο που η άφιξη του κουαρτέτου αποτελεί «γρίφο» , εργαζόμενοι και συνταξιούχοι ζουν με τον «εφιάλτη» τυχόν περαιτέρω μέτρων  και περικοπών και οι κοινωνικές αντιδράσεις βρίσκονται στο «ζενίθ» τους από πολλές εργασιακές ομάδες.

Ρεπορτάζ:Νικολέτα Σφακιανάκη

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News