default-image

"Αγκυρα" στην Κρήτη για μεγάλες εταιρείες κρουαζιέρας

Κρήτη
"Αγκυρα" στην Κρήτη για μεγάλες εταιρείες κρουαζιέρας

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Μόνο ως θετικό μπορεί να χαρακτηριστεί το γεγονός ότι δύο μεγάλες εταιρείες κρουαζιέρας έχουν εκδηλώσει το ενδιαφέρον τους για να κάνουν το λιμάνι του Ηρακλείου ως Home port για τα πλοία τους τα οποία εφόσον οριστικοποιηθεί η συμφωνία θα ξεκινούν και θα ολοκληρώνουν την κρουαζιέρα τους στο λιμάνι της πόλης με το αεροδρόμιο "Νίκος Καζαντζάκης" του Ηράκλειου να προωθεί από και προς τους προορισμούς τους, τους επιβάτες κρουαζιέρας.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες πρόκειται για τις εταιρίες AIDA και COSTA CROSSIERE. Αξίζει να αναφέρουμε ότι πριν από μερικά χρόνια η εταιρία AIDA χρησιμοποιούσε ως home port το λιμάνι του Ηρακλείου όταν και διέκοψε ξαφνικά, προωθώντας τα πλοία της προς τα τουρκικά παράλια και την Αττάλεια.

Ωστόσο οι διεθνείς συγκυρίες αλλά και η κατάσταση στην Τουρκία φαίνεται να αναζωπυρώνει το ενδιαφέρον των εταιριών κρουαζιέρας προς την Ελλάδα κάτι που η χώρα μας πρέπει να το εκμεταλλευτεί στο έπακρο.

Καλυτέρος μήνας ο Οκτώβριος

Με βάση τα στοιχεία από τον Μάρτιο μέχρι και τον Δεκέμβριο του 2016 αναμένεται να έχουμε 157 προσεγγίσεις κρουαζιερόπλοιων στο λιμάνι της πόλης με τον προγραμματισμό να θέλει ως καλυτέρους μήνες τον Οκτώβριο όπου θα έχουμε 26 προσεγγίσεις και τον Σεπτέμβριο 23 .

Επίσης πολύ καλός μήνας αναμένεται να είναι ο Απρίλιο οπού οι προσεγγίσεις κρουαζιερόπλοιών θα είναι 20. Τα στοιχεία παραχώρησε στην εκπομπή "Κρήτη Σήμερα" της "ΚΡΗΤΗ TV", ο διευθύνων σύμβουλος του ΟΛΗ Απόλλων Φιλιππής.

Λιμάνι Ηρακλείου

ΠΡΟΕΣΕΓΓΙΣΕΙΣ ΛΙΜΑΝΙ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ

ΑΠΟ ΜΑΡΤΙΟ ΜΕΧΡΙ ΔΕΚΕΜΒΡΙΟ 2016-157 ΠΛΟΙΑ

Ανά μήνα

ΠΡΟΣΕΓΓΙΣΕΙΣ ΑΝΑ ΜΗΝΑ

Τουρίστες κρουαζιέρας

ΕΘΝΙΚΟΤΗΤΕΣ ΤΟΥΡΙΣΤΩΝ ΚΡΟΥΑΖΙΕΡΑΣ

Δείτε το απόσπασμα από την εκπομπή "Κρήτη Σήμερα":

http://vod.cretetv.gr/html5/html5lib/v1.6.12.27i/mwEmbedFrame.php/cache_st/11111/wid/_105/uiconf_id/11170240/entry_id/0_zf8m9x20/

Ρεπορτάζ:Μάνος Δασκαλάκης

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News