Ειδήσεις

Έτοιμοι οι καρναβαλιστές για το Γεραπετρίτικο Καρναβάλι

Είκοσι μέρες πριν την παρέλαση των αρμάτων με τους εκατοντάδες μεταμφιεσμένους σε  μικρές ή μεγάλες ομάδες στο Γεραπετρίτικο Καρναβάλι 2016, ο νέος Πολιτιστικός Σύλλογος Ιεράπετρας, έχει καταφέρει οργανωτικά το ακατόρθωτο, φτάνοντας μέχρι εχθές τους 105 χορηγούς, οι οποίοι υποστηρίζουν οικονομικά αυτό το εγχείρημα , βάζοντας ως  στόχο , το καλύτερο και πολυπληθέστερο καρναβάλι που έχει διοργανωθεί ποτέ στη "Νύμφη" του Λιβυκού πελάγους.  

Το Δ.Σ. του νέου Πολιτιστικού Συλλόγου Ιεράπετρας , με μια έμπειρη ομάδα κοριτσιών που έχει καταφέρει τα τελευταία χρόνια να δώσει μια άλλη ζωντάνια στο Γεραπετρίτικο Καρναβάλι, ακολουθεί και φέτος την ίδια συνταγή, με τη βοήθεια της ΚΟΙΝΩΠΟΛΙΤΙΑ του Δήμου Ιεράπετρας, τις καφετέριες και τα μπάρ της πόλης , τους πολιτιστικούς συλλόγους των κοντινών οικισμών, τις σχολές χορού και τα σχολεία.

Το Δ.Σ. του νέου Πολιτιστικού Συλλόγου απαρτίζεται από τις , Μαρία Κουβάκη, Γωγώ Καροφυλλάκη, Μυρτώ Μαρκοπούλου, Ειρήνη Κουβάκη, Μαρία Πετάση, και Ελεάννα Καρανδεινού.

11 ομάδες -  εκατοντάδες καρναβαλιστές

«Είμαστε 20 μέρες πριν από το καρναβάλι και στην Ιεράπετρα νιώθουμε ότι ο κόσμος έχει αγκαλιάσει όσο ποτέ άλλοτε την προσπάθεια μας . Μας φωνάζουν από κάθε σημείο του Δήμου μας μικρές και μεγάλες επιχειρήσεις, να μας προσφέρουν τη χορηγία τους, για  να κάνουμε το καλύτερο καρναβάλι  που  έγινε ποτέ στον τόπο μας. Την ίδια ώρα οι ομάδες δηλώνουν τη συμμετοχή τους και το θέμα τους στην οργανωτική επιτροπή. Ήδη έχουν δηλώσει τη συμμετοχή τους 11  μεγάλες ομάδες με εκατοντάδες καρναβαλιστές.

 Το ιδιαίτερο χαρακτηριστικό στη φετινή διοργάνωση είναι ότι,  έχουμε πάρα πολύ μεγάλες ομάδες που φτάνουν μέχρι και τα 150 άτομα η καθεμία. Οι πρώτες δηλώσεις συμμετοχής μας έχουν έρθει από τα καφέ και τα μπάρ της Ιεράπετρας, από τις σχολές χορού και από τα σχολεία. Συμμετοχή έχουν δηλώσει  όμως και ομάδες από το Κεντρί και τον Άγιο Ιωάννη» , μας είπε η πρόεδρος του νέου Πολιτιστικού Συλλόγου Ιεράπετρας κ Μαρία Κουβάκη.

Ραντεβού στις 13 Μαρτίου

«Η παρέλαση των αρμάτων στο Γεραπετρίτικο Καρναβάλι 2016, θα ξεκινήσει στις 4.00 το απόγευμα της Κυριακής 13 Μαρτίου ημέρα της Μεγάλης Αποκριάς. Τα άρματα θα συγκεντρωθούν λίγο νωρίτερα στο οικόπεδο απέναντι από το σχολικό παραλιακό συγκρότημα και η παρέλαση θα γίνει στην οδό Μιχαήλ Κοθρή  για να καταλήξει στην πλατεία Δημαρχείου. Δηλώσεις συμμετοχής ομάδων και μεμονωμένων καρναβαλιστών θα δεχόμαστε ακόμα και λίγα λεπτά πριν την έναρξη της παρέλασης. Έχουμε φροντίσει εφέτος να καλύψουμε ηχητικά όλη τη διαδρομή από την αρχή μέχρι το τέλος της παρέλασης, και ελπίζουμε εκείνη τη μέρα ο καλός καιρός της Ιεράπετρας να είναι σύμμαχος μας», προσθέτει η πρόεδρος του νέου Πολιτιστικού Συλλόγου Ιεράπετρας κ Μαρία Κουβάκη.

«Είμαι σίγουρη ότι τούτη η φετινή διοργάνωση, θα είναι η καλύτερη όλων των εποχών. Όσο συνεχίζεται η στήριξη των δεκάδων χορηγών του 27ου  Γεραπετρίτικου Καρναβαλιού , τόσο εμείς ψάχνουμε να το εμπλουτίσουμε και με άλλα δρώμενα που θα κάνουν τα παιδιά κυρίως, να περάσουν όμορφα διασκεδάζοντας με την ψυχή τους.

Καλούμε όλους τους φίλους της Ιεράπετρας από κάθε γωνιά της Κρήτης, να εκμεταλλευτούν  το τετραήμερο της αργίας μέχρι και την Καθαρά Δευτέρα ,  για να περάσουν μαζί μας   μια αξέχαστη Μεγάλη Αποκριά, συνδυάζοντας λίγες μέρες ξεκούρασης και χαλάρωσης στα ξενοδοχεία της περιοχής μας , διασκεδάζοντας με τους γεραπετρίτες καρναβαλιστές   , και πετώντας τον χαρταετό τρώγοντας νηστίσιμα την Καθαρά Δευτέρα σε κάποια από τις εκδηλώσεις που θα οργανωθούν», προσθέτει η αντιπρόεδρος του νέου Πολιτιστικού Συλλόγου Ιεράπετρας κ Γωγώ Καροφυλλάκη.

Χορηγία των 50 ευρώ

«Η χορηγία  στο φετινό  Γεραπετρίτικο Καρναβάλι  κοστίζει 50 ευρώ και το ειδικό αυτοκόλλητο σήμα , θα πρέπει να υπάρχει  στη τζαμαρία της επιχείρησης του κάθε χορηγού. Φέτος κάνουμε ένα βήμα πιο κοντά στο να γίνει το Γεραπετρίτικο  Καρναβάλι θεσμός Πολιτισμού και Δημιουργίας, τον οποίο  ο καθένας μας με τη συμβολή και τη συμμετοχή του, μπορεί να ενισχύσει και να  εμπλουτίσει με το δικό του τρόπο. Ο Δήμος Ιεράπετρας σε συνεργασία με το Νέο Πολιτιστικό Σύλλογο παραχώρησε έναν  κατάλληλο χώρο στο κτήριο της ΑΓΡΕΞ  για να μπορέσει κάθε ομάδα να δημιουργήσει το άρμα της και γενικά να ασχοληθεί με το  κατασκευαστικό κομμάτι του φετινού καρναβαλιού. Σαν άτομα  αλλά και συλλογικά πάμε μαζί με κέφι, αλληλεγγύη, και ανοιχτή καρδιά στη γιορτή της χαράς. Καλή διάθεση και καλή καρδιά είναι οι πινελιές που κάνουν τη διαφορά κάθε χρονιά. Με αυθορμητισμό και αγάπη ας ντυθούμε και φέτος  με όμορφες στιγμές και  χαμόγελα ψυχής» καταλήγει η αντιπρόεδρος του νέου Πολιτιστικού Συλλόγου Ιεράπετρας κ Γωγώ Καροφυλλάκη.

Ταυτόχρονα διοργανώνεται και το Κυνήγι του Κρυμμένου θησαυρού καθώς και το παιδικό Κυνήγι του Κρυμμένου θησαυρού, με τις συμμετοχές μέχρι τώρα να ξεπερνούν τις  επτακόσιες.

Ρεπορτάζ:Νίκος Πετάσης

Σχόλια