default-image

Ζητά αναβολή των εκλογών της FIFA ο πρίγκιπας

Ποδόσφαιρο
Ζητά αναβολή των εκλογών της FIFA ο πρίγκιπας

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ο Ιορδανός πρίγκιπας Αλί Μπιν Αλ Χουσεΐν που είναι ένας από τους πέντε υποψήφιους για την προεδρία της FIFA με προσφυγή του στο Αθλητικό Διαιτητικό Δικαστήριο της Λοζάνης (CAS) ζήτησε αναβολή των εκλογών που είναι προγραμματισμένες για την Παρασκευή 26 Φεβρουαρίου.

Το αίτημα από τον επίδοξο αντικαταστάτη του Σεπ Μπλάτερ στο Αθλητικό Διαιτητικό Δικαστήριο της Λοζάνης έγινε μετά την απόρριψη αιτήματος του Αλ Χουσεΐν από τη FIFA, που αφορούσε στην τοποθέτηση διαφανών θαλάμων στους οποίους θα προσέρχονται να ψηφίσουν τα μέλη του εκλογικού σώματος. Σύμφωνα με νομικούς του πρίγκιπα η διαδικασία καταπατά «κάθε δικαίωμα σε μια ψηφοφορία ακριβή και σαφή» .

Επίσης ο πρίγκιπας προσβάλει και την επισήμανση της FIFA σχετικά με την απαγόρευση χρήσης κινητών τηλεφώνων κατά τη σύνταξη του ψηφοδελτίου. «Η σύσταση θεωρείται ανεπαρκής» αναφέρουν οι δικηγόροι του Χουσεΐν και τόνισαν πως ο πρίγκιπας μπορεί να αναλάβει το κόστος για να τοποθετηθούν θάλαμοι με άλλες προδιαγραφές.

Στην προσφυγή του ο Αλί Μπιν Αλ Χουσεΐν εγκαλεί την Παγκόσμια Ποδοσφαιρική Συνομοσπονδία για αργοπορημένη απάντηση στο αίτημα του, ενώ προαναγγέλλει σειρά προσφυγών και κατά τη διάρκεια της ψηφοφορίας προβληματίζοντας όλους τους εμπλεκόμενους για την «επόμενη ημέρα» στη FIFA.

ΠΗΓΗ: sentragoal.gr

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News