default-image

Γεωλογικό φαινόμενο,η πηγή που έθεσε σε κίνδυνο ζωές

Κρήτη
Γεωλογικό φαινόμενο,η πηγή που έθεσε σε κίνδυνο ζωές

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Μπροστά σε ένα γεωλογικό φαινόμενο, φαίνεται πως βρίσκονται τελικά οι κάτοικοι στην περιοχή Κορώνη Μαγαρά,εξαιτίας μίας πηγής που εμφανίστηκε εντελώς τυχαία κατόπιν εργασιών σε δρόμο επί της οδού Ματθαιάκη.

Το θέμα είχε αναδείξει πρόσφατα το neakriti.gr και μάλιστα όπως είχε υποσχεθεί από την ΔΕΥΑΗ ο αντιπρόεδρος κ. Μηνάς Καπετάνακης ,κλιμάκιο της επιχείρησης αποτελούμενο και από γεωλόγο σε μία προσπάθεια διευθέτησης του ζητήματος επισκέφθηκε το χώρο διαπιστώνοντας ότι πίσω από την υπόθεση κρύβεται γεωλογικό φαινόμενο που εκτονώνεται στο σημείο όπου έγιναν τα έργα ,χωρίς ωστόσο να είναι σε θέση να ξετυλίξει την άκρη του νήματος και να φθάσει στο σημείο εκκίνησης της εκδήλωσης του φαινομένου.

Οι πλημμυυρισμένοι μέχρι πρότινος δρόμοι στέγνωσαν ,προσφέροντας ανακούφιση και στους κατοίκους

Μάλιστα συνεργείο της ΔΕΥΑΗ προχώρησε και στην αποκατάσταση του θέματος σχετικά με την  ανεξέλεγκτη ροή των τεράστιων ποσοτήτων νερού στους δρόμους  της περιοχής από την πηγή που ανέβλυζε και ως γνωστόν είχε θέσει σε κίνδυνο και την ζωή ενός μικρού παιδιου αλλά και της μητέρας του.

Μετά και τις απαραίτητες εργασίες τα νερά διοχετεύονται στους αγωγούς ομβρίων με τον κ.Καπετανάκη ωστόσο να δηλώνει ότι η ενέργεια αυτή έγινε για να ανακουφιστούν οι κάτοικοι που ανησυχούσαν για τους πλημμυρισμένους δρόμους που αντίκρυζαν το τελευταίο διάστημα έξω από τα σπίτια τους αλλά πρόκειται ωστόσο για ασπιρίνη στον πονοκέφαλο ,εννοώντας ότι αυτή δεν αποτελεί και ουσιαστική λύση στο πρόβλημα.

"Για το θέμα έχει ήδη ενημερωθεί ο Δήμος Ηρακλείου ωστόσο εμείς αυτό που καταφέραμε να κάνουμε είναι σε πρώτη φάση να διαπιστώσουμε τελικά ότι δεν πρόκειται για διαρροή από κάποιο αγωγό αλλά και να βρούμε τρόπο αντιμετώπισης προκειμένου να σταματήσουν να τρέχουν αλόγιστα μεγάλες ποσότητες ύδατος στην περιοχή"πρόσθετει ο κ. Καπετανάκης.

Να υπενθυμίσουμε ότι την περίοδο των έντονων βροχοπτώσεων του προηγούμενου μήνα ,ένα μικρό παιδί κινδύνευσε να χάσει την ζωή του παίζοντας ανυποψίαστο καθώς δεν είδε την πηγή, έπεσε μέσα και για τον απεγκλωβισμό του χρειάστηκε η επέμβασης της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας με την μητέρα του να γίνεται θεατής μιας τραγική κατάστασης στην οποία κινδύνευσε και αυτή στην προσπάθεια της να σώσει το παιδί της. Στο σημείο τότε έσπευσε άμεσα και ο αρμόδιος Αντιδήμαρχος Χάρης Μαμουλάκης για μία πρώτη αυτοψία, ξεκινώντας αμέσως όλες τις απαραίτητες διαδικασίες για να διαπιστωθεί τι ακριβώς συμβαίνει με την "επικίνδυνη" πηγή που πρόσφατα είχε αναβλύσει

Ρεπορτάζ:Βάλια Μπούη

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News