Ειδήσεις

Τι απαντά ο Π.Ινιωτάκης για την ευθανασία των αδέσποτων

Φανερά ενοχλημένος εμφανίζεται ο Αντιδήμαρχος Ηρακλείου Πέτρος Ινιωτάκης μετά τον σάλο που έχει δημιουργηθεί σε Πανελλήνιο και όχι μόνο επίπεδο αλλά και τις σφοδρές  αντιδράσεις που έχουν προκληθεί έπειτα από τις δηλώσεις του σε ραδιοφωνικό σταθμό για ευθανασία των αδέσποτων ζώων.

Σε δηλώσεις του στο neakriti.g ο κ. Ινιωτάκης υποστήριξε ότι στη συνέντευξη που έδωσε εξέφρασε απλά και μόνο τον προβληματισμό του και παράλληλα την αγωνία του για την κατάσταση που επικρατεί στο Ηράκλειο  τα τελευταία χρόνια με τα αδέσποτα.

Έκανε λόγο για επίθεση άνευ προηγουμένου που έχει δεχτεί τις τελευταίες ώρες και ότι σε καμία περίπτωση δεν τάσσεται υπέρ η κατά της ευθανασίας των αδέσποτων. Μάλιστα πρόσθεσε ότι έχει στα χέρια του στοιχεία που έχουν παρουσιαστεί και σε συνεδρίαση της ΚΕΔΕ που δείχνει  τι γίνεται στις υπόλοιπες χώρες και ότι το πρόβλημα έχει πάρει μορφή χιονοστιβάδας στις χώρες κυρίως των Βαλκανίων.

"Έχω δείξει μέσα από τις δράσεις που έχω αναλάβει ως αντιδήμαρχος  να φέρω εις πέρας ,το πώς αντιμετωπίζω την υπόθεση με τα αδέσποτα και σε ποιες ενέργειες έχω προβεί όπως για παράδειγμα την αναβάθμιση του κυνοκομείου αλλά και τις ταΐστρες που τοποθετήσαμε πρόσφατα σε Καρτερό και γέφυρα Κατσαμπά. Το θέμα πήρε ανεξέλεγκτες διαστάσεις και άμεσα θα ενημερώσω και τον Δήμαρχο Ηρακλείου για το πώς έγιναν τα πράγματα και τι ακριβώς είπα."  

Την ίδια ώρα σφοδρή είναι  η αντίδραση από φιλοζωικούς συλλόγους με την Πανελλαδική φιλοζωική και περιβαλλοντική ομοσπονδία να  εξαπολύει μύδρους εναντίον του Αντιδήμαρχου χρησιμοποιώντας μάλιστα τη φράση "κάτω τα ξερά σας από τα αδέσποτα". Κάνει λόγο για άθλιες δηλώσεις από πλευράς κ.Ινιωτάκη και υποστηρίζει κατηγορηματικά ότι τόσο εκείνη όσο και η ευρωπαϊκή φιλοζωική κοινότητα της χώρας δεν θα επιτρέψει ποτέ να γίνουν ευθανασίες σε αδέσποτα στην χώρα μας και δη στο Ηράκλειο. Ενώ και στο έχει δημιουργηθεί σελίδα και στο facebook όπου και ζητείται η απομάκρυνση του κ. Ινιωτάκη από το Δήμο Ηρακλείου.

Αναλυτικότερα σε ανακοίνωση της τονίζεται:

Κύριε Αντιδήμαρχε Ηρακλείου Κρήτης '

'ΚΑΤΩ ΤΑ ΞΕΡΑ ΣΑΣ ΑΠΟ ΤΑ ΑΔΕΣΠΟΤΑ''!

Η Πανελλαδική Φιλοζωική και Περιβαλλοντική Ομοσπονδία καταγγέλλει σχέδιο εξόντωσης των αδέσποτων δια της " πολιτισμένης " μεθόδου της ευθανασίας  , που σε απλά ελληνικά  σημαίνει δολοφονία υγιών συναισθανόμενων εμβίων.

 Πάρα πολλοί είναι οι Δήμοι που στις συνεργασίες που κάνουμε βάζουν όλο και πιο επιτακτικά το θέμα  της ευθανασίας των αδεσποτων ως "λύση "  στην ύπαρξη των αδέσποτων ζώων.

Για πρώτη φορά σήμερα ο Δήμος Ηρακλείου Κρήτης δια του αρμοδίου Αντιδημάρχου του απροκάλυπτα, ανερυθρίαστα και  δημόσια σε ραδιόφωνο μεγάλης ακροαματικότητας δήλωσε , οτι θα ζητήσει την αλλαγή του νόμου, ,να δολοφονούνται υγιή ζώα , όπως συμβαίνει κατά δήλωση του Αντιδημάρχου σε πολλές χώρες με υψηλό επίπεδο ζωοφιλίας.

Καλούμε τον Αντιδήμαρχο να κατονομάσει τις χώρες αυτές όχι γενικώς και αορίστως αλλά παραθέτοντας την νομοθεσία τους, όπου αναφέρεται αυτή η διάταξη .

Η Ομοσπονδία μας  χρόνια τώρα κρούει τον κώδωνα του κινδύνου  στις αρμόδιες κρατικές αρχές , ότι με την αδιαφορία τους και την πλήρη έλλειψη πολιτικού σχεδιασμού για τον περιορισμό των αδέσποτων  οδηγούν την κατάσταση στα άκρα αλλά αυτές σφυρίζουν κλέφτικα .

Περιορισμό τους όχι μέσω της δολοφονίας τους αλλά με μέτρα κατά των ανεύθυνων ιδιοκτητών κυρίως με την υποχρεωτική στείρωση των κατοικιδίων τους για ορισμένο και ικανό χρονικό διάστημα ,των χιλιάδων παράνομων εμπόρων, της μη πώλησης ζώων από τα pet-shops  , την δραστική μείωση των εισαγωγών , της ενημέρωσης και της παιδείας.

Καλούμε τον κ,. Ινιωτάκη , Αντιδήμαρχο Ηρακλείου , που προέβη στις άθλιες αυτές δηλώσεις  και για λογαριασμό άλλων Δήμων ,να κάνει κουμάντο στον εαυτό του  και αν θέλει , ας τον ευθανατώσει με τον "πολιτισμένο" του  τρόπο γιατι δικαίωμα στις ζωές άλλων εμβίων δεν έχει.

Σύσσωμη η φιλοζωική κοινότητα της χώρας μας , που αριθμεί πάνω από  1.500.000 πολίτες αλλά και η ευρωπαϊκή καταδικάζει τα σχέδια που εξυφαίνονται από την Πολιτεία και τους Δήμους και δεν θα επιτρέψει ΠΟΤΕ  να γίνει κάτι τέτοιο στην χώρα μας.

Πριν δύο βδομάδες η Ομοσπονδία μας κατέθεσε προτάσεις για πολλοστή φορά στο ΥΠΑΑΤ , που η υιοθέτησή τους θα λύσει το θέμα .

Αν έχουν την πολιτική βούληση, κοινώς τα κότσια, ας τις υιοθετήσουν.

ΝΑ ΜΗΝ ΤΟΛΜΗΣΟΥΝ να διανοηθούν όμως να εξαπολύσουν πογκρόμ θανάτου κατά των αδέσποτων γιατί θα μας βρουν με κάθε τρόπο απέναντί τους.

Στον δε Δήμο Ηρακλείου και τον ανεκδιήγητο αντιδήμαρχό του η Ομοσπονδία μας αναζητεί μέσω των νομικών της υπηρεσιών  το είδος των δικαστικών ενεργειών εναντίον του.

ΚΑΤΩ ΤΑ ΞΕΡΑ ΣΑΣ ΑΠΟ ΤΑ ΑΔΕΣΠΟΤΑ!

Πανελλαδική Φιλοζωική και Περιβαλλοντική Ομοσπονδία

Ανακοίνωση εξέδωσε και η δημοτική παράταξη Ηράκλειο Ενεργοί Πολίτες , σε σχέση με τις αρχικές δηλώσεις του κ. Ινιωτάκη

      "Η αξία κάθε έμβιου οργανισμού είναι πολύτιμη και θα πρέπει να αποτελεί για τον πολιτισμό μας, αδιαπραγμάτευτο κεκτημένο. Το φαινόμενο των αδέσποτων ζώων , είναι αποτέλεσμα ανθρώπινων πράξεων και της κακής νοούμενης ανθρώπινης ευμάρειας. Χρόνια τώρα τα ζώα πληρώνουν την έλλειψη της εφαρμογής των νόμων, της φιλοζωικής παιδείας και του σεβασμού προς την φύση και το περιβάλλον. Είναι καιρός να καταλάβουν όλοι, ότι τα ζώα δεν είναι αντικείμενα, αλλά συναισθανόμενα όντα.

      Οι νόμοι της Πολιτείας αν και χρήζουν επικαιροποίησης, προσφέρουν στην Τοπική Αυτοδιοίκηση σημαντικά ''όπλα'' για τον περιορισμό του φαινομένου αυτού, αρκεί να υπάρχει ενδιαφέρον και βούληση.

      Τα προγράμματα ΕΣΠΑ 2014-2020, θα μπορούσαν να είναι οι βάσεις ενός  ολοκληρωμένου σχεδιασμού αστικής ανάπτυξης που να συνδυάζουν τον πολιτισμό με την φύση. Ας αξιοποιηθούν με σοβαρές μελέτες.

      Οι «Ενεργοί Πολίτες» αντιτάσσονται σε  απόψεις όπως αυτής μελών της ΚΕΔΕ, που δειλά - δειλά ακούγονται σε διαδρόμους Δημαρχείων και που βάζουν την ευθανασία των αδέσποτων σαν μια πιθανή ή και βολική λύση για την άμβλυνση του φαινομένου. Είναι επιτακτική ανάγκη δε, τέτοιες απολίτιστες απόψεις να παταχθούν εν τη γενέσει.

      "Το μεγαλείο ενός έθνους, και η πρόοδος στις ηθικές αξίες, μπορούν να κριθούν από τον τρόπο που φέρεται στα ζώα" (Μαχάτμα Γκάντι)."

Ρεπορτάζ:Βάλια Μπούη

Σχόλια