Ειδήσεις

Κομμένη στα δύο η Κρήτη.Έκλεισαν την εθνική οδό οι αγρότες

Στα δύο είναι πλέον κομμένη η Κρήτη από τους αγρότες του Οροπεδίου Λασιθίου οι οποίοι όχι μόνο επέστρεψαν  στα μπλόκα αλλά προχώρησαν σε ακόμη πιο δυναμικές κινητοποιήσεις, δίνοντας ραντεβού επί της Εθνικής Οδού απο το πρωί στο ύψος του κόμβου Μαλίων -Οροπεδίου κλείνοντας τον επ αόριστον.

Τρακτέρ βρίσκονται ήδη στην μέση του δρόμου μην επιτρέποντας πλέον την διέλευση των οχημάτων από το σημείο ,είτε προς Άγιο Νικόλαο ,είτε προς Ηράκλειο, προκαλώντας και όπως είναι φυσικό κυκλοφοριακή σύγχυση στην περιοχή. Στο σημείο και η τροχαία για την ρύθμιση της κυκλοφορίας ,ενώ οι οδηγοί θα πρέπει να χρησιμοποιούν για τις μετακινήσεις τους,το παλιό εθνικό δίκτυο.Δύναμη της τροχαίας βρίσκεται εδώ και ώρεςστο σημείο βοηθώντας τους οδηγούς στο να γίνει πιο εύκολη η μετακίνηση τους .

Στα Πραιτώρια και στα Μεγάλα Χωράφια παραμένουν για 28 ημέρες οι αγρότες της ΠΑΣΥ.  Ο Μανόλης Καρκαβάτσος από τον αγροτικό σύλλογο Αστερουσίων διευκρίνισε ότι τα μπλόκα ενισχύονται, πως οι εκπρόσωποι 69 μπλόκων περιμένουν απάντηση από το Μαξίμου προκειμένου να συναντηθούν με τον πρωθυπουργό επί της ουσίας των αιτημάτων του αγροτικού κόσμου και πως αυτό που έγινε στο Μαξίμου χθες δεν ήταν άλλο από ένα ακόμα ελιγμό της κυβέρνησης.

Να σημειωθεί ότι αύριο στις 6.30 το απόγευμα ,οι αγρότες θα προχωρήσουν σε νέα παγκρήτια σύσκεψη στο Ηράκλειο μετά και τις χθεσινές αποφάσεις του πρωθυπουργού και την δίχως αποτέλεσμα όπως διαφάνηκε συνάντηση που είχε ο Αλέξης Τσίπρας στο Μέγαρο Μαξίμου με αντιπροσωπεία αγροτών από την υπόλοιπη Ελλάδα.

"Τα 25 μέτρα Τσίπρα ήταν προεκλογικού χαραχτήρα. Από αυτά μόνο τρία μπορούμε να  ξεχωρίσουμε και να κουβεντιάσουμε '' σχολιάζει στο Ράδιο 9,84 ο Γιώργος Βερίγος αγρότης από το Οροπέδιο."  

 

Η Κρήτη δηλώνει σε κάθε περίπτωση  ότι εμμένει στο "όχι στο διάλογο γιατί είναι στημένο" όπως αναφέρει ενώ το μπλόκο της Νίκαιας ζητάει συνάντηση με τον πρωθυπουργό για σήμερα κάτι που μάλλον απορρίπτεται.

Ρεπορτάζ:Βάλια Μπούη-Ράνια Μωραϊτη-Αγγέλα Δουλγεράκη

Σχόλια