Ειδήσεις

Ανιούσα για τον ΕΝΦΙΑ με βάση τις νέες αντικειμενικές αξίες

Παρά την αναδρομική μείωση των αντικειμενικών αξιών δεν αλλάζει ο ΕΝΦΙΑ του 2015. Όμως ο ΕΝΦΙΑ του 2016 θα υπολογιστεί με βάση τις νέες αντικειμενικές αξίες, κάτι που δε θα σημάνει μειώσεις, αλλά αυξήσεις για πολλούς ιδιοκτήτες ακινήτων, καθώς θα ανεβάσουν τους συντελεστές υπολογισμού του φόρου.

Στην εκπομπή "Κρήτη Σήμερα" της "ΚΡΗΤΗ TV". Ο Μανόλης Καφτάκης παρουσίασε κατά προσέγγιση τα νέα δεδομένα που θα έρθουν στη φορολογία με βάση τις νέες αντικειμενικές αξίες όπως είναι φυσικό οιμειώσεις στις αντικειμενικές αξίες θα αλλάξουν τον τρόπο υπολογισμού του ΕΝΦΙΑ για το 2016.

Παρά τις μειώσεις οι ιδιοκτήτες ακινήτων δε θα βγουν κερδισμένοι, αντιθέτως πάρα πολλοί θα πληρώσουν ακόμα και επαυξημένο ΕΝΦΙΑ.

Σύμφωνα με τους φοροτεχνικούς ο λόγος που δεν αλλάζει αυτό είναι ότι δεν αλλάζει και ο στόχος για έσοδα ύψους 2,6 δισ. ευρώ από τον ΕΝΦΙΑ.

Η αλήθεια είναι ότι ο ΕΝΦΙΑ πάρα τις δύσκολες συνθήκες εξακολουθεί να είναι ο πιο αποτελεσματικός φόρος στην Ελλάδα μιας και η πλειοψηφία των πολιτών παρά τις δυσκολίες καταφέρνει να τον καταβάλει.

Δείτε το απόσπασμα από την εκπομπή "Κρήτη Σήμερα":

Μάνος Δασκαλάκης

Σχόλια