Ειδήσεις

Δείτε την σημερινή εικόνα του Σταδίου Ελευθερίας

Η εικόνα από το Στάδιο Ελευθερίας ,εκεί όπου μέχρι και "χθες" πρωταγωνιστούσαν τα σκουριασμένα κιγκλιδώματα έτοιμα να καταπλακώσουν αθλητές όλων των ηλικιών, αλλά και  οι κατεστραμμένες σχάρες που δεν είχαν αλλαχθεί εδώ και τρεις δεκαετίες, όπως τις είχε καταγράψει και αναδείξει πρόσφατα το neakriti.gr, αποτελούν πλέον παρελθόν.

Στον χώρο όπου αθλούνται καθημερινά 300 αθλητές, με ό,τι αυτό συνεπάγεται για την ασφάλειά τους, και το οποίο κάποτε φιλοξενούσε διεθνείς αθλητικές διοργανώσεις με τη συμμετοχή κορυφαίων αθλητών, η περίφραξη του σταδίου έχει αλλάξει προς το καλύτερο και τα σκουριασμένα σίδερα έχουν αντικατασταθεί με καινούρια χωρίς πλέον να τίθεται σε άμεσο κίνδυνο η υγεία αθλητών και γενικότερα των ανθρώπων που βρίσκονταν μέσα στο στάδιο.

Όπως είχε δηλώσει στο neakriti.gr ,στα τέλη Ιανουαρίου o διευθυντής του Εθνικού Αθλητικού Κέντρου Ηρακλείου κ. Σακαράκης, οι εικόνες αυτές, που σίγουρα δεν αρμόζουν σε ένα αθλητικό στάδιο, θα άλλαζαν σύντομα,όπως και έγινε. Σήμερα ο ίδιος δηλώνει απολύτα ικανοποιημένος  από την εξέλιξη του έργου έστω και μετά απο 30 ολόκληρα χρόνια,τονίζοντας παράλληλα ότι σχεδόν ολοκληρώθηκε η εσωτερική περίφραξη και ξεκίνησε η τοποθέτηση των νέων σχαρών ομβρίων γύρω ακόμη και από το χορτάρι του σταδίου, που αν μη τι άλλο αποτελούσαν μια αόρατη παγίδα.

"Άρχισε να υλοποιείται με γοργούς ρυθμούς το έργο αποκατάστασης περίφραξης και σχαρών όμβριών υδάτων που ήταν άκρως επικίνδυνα στο εθνικό στάδιο ελευθερίας μετά την έκτακτη επιχορήγηση από το υφυπουργείο αθλητισμού (80.000 ευρω) που συμπεριλαμβάνει και την στεγάνωση της οροφής του κλειστού γυμναστηρίου στο Λίντο. Τα υλικά που τοποθετούνται είναι υψηλής ανθεκτικότητας και ασφάλειας, ενώ το ύψος της περίφραξης ορίζεται από τους ισχύοντες κανονισμούς ώστε να μην υπάρχει πρόβλημα αδειοδότησης της εγκατάστασης. Ήδη έχει σχεδόν ολοκληρωθεί η περίφραξη , ξεκίνησε η τοποθέτηση νέων σχαρών και απομένουν οι πόρτες. Αξιοσημείωτο είναι το γεγονός ότι παρά το μέγεθος και τη δυσκολία του έργου , δεν έχει διαταραχθεί η λειτουργία του σταδίου, με σωστό προγραμματισμό και συνεργασία εργαζομένων και αθλουμένων", δήλωσε ο διευθυντής του ΕΑΚΗ.

Τα έργα παρακολουθούνται από την υπηρεσία του ΕΑΚΗ καθώς και από τους μηχανικούς της Γ.Γ.Αθλητισμού οι οποίοι θα πιστοποιήσουν  την καλή εκτέλεση με την ολοκλήρωση των εργασιών . Άμεσα αναμένεται να ξεκινήσει  και η στεγάνωση του Λίντο.

Τα παλιά και άκρως επικίνδυνα κιγκλιδώματα έχουν πλέον αντικατασταθεί.

Το στάδιο έχει αποκτήσει πλέον μία εικόνα που αρμόζει σε χώρο άθλησης μικρών και μεγάλων και πλέον δεν χρειάζεται να μπαίνουν στην διαδικασία να σκέφτονται ότι καθώς θα γυμνάζονται θα θέτουν και σε άμεσο  κίνδυνο τη ζωή τους στην  περίπτωση που πατούσαν σε μία σχάρα χαλασμένη ή ακουμπούσαν σε ένα σκουριασμένο κιγκλίδωμα.

Η εικόνα αυτή από την κατεστραμμένη και σκουριασμένη σχάρα πλέον δεν υφίσταται

Ρεπορτάζ:Βάλια Μπούη

Σχόλια