default-image

Γ.Καπόπουλος: Στο προσφυγικό κρίνεται η Γερμανική πρωτοκαθεδρία 

Κρήτη
Γ.Καπόπουλος: Στο προσφυγικό κρίνεται η Γερμανική πρωτοκαθεδρία 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Οι εξελίξεις στο προσφυγικό  αντικειμενικά θέτουν την Γερμανική πολιτική ιδίως της Μέρκελ  σε δοκιμασία , έναντι χωρών όπως της Ανατολικής Ευρώπης ή του Κέντρου της Ε.Ε. που σημαίνει πρακτικά ότι κλείσιμο των συνόρων της ΠΓΔΜ προς την Ελλάδα, ουσιαστικά σημαίνει ήττα της Γερμανίας.

Αυτό δήλωσε μιλώντας στο Ράδιο 9.84 και στο Γιώργο Σαχίνη ο αναλυτής διεθνών γεγονότων Γιώργος Καπόπουλος, εξηγώντας γιατί στη Συρία η προσέγγιση ΗΠΑ-Ρωσίας βάζει «φρένο» στη Τουρκική επιθετικότητα , την ώρα που η Τουρκία έχει θέμα εσωτερικό και εξωτερικό με τους Κούρδους αλλά και όλες τις γειτονικές χώρες στη περιοχή.

Υπό αυτή την έννοια κατά τον Γ. Καπόπουλο  η παρουσία του ΝΑΤΟ στο Αιγαίο , πέραν των πάγιων Τουρκικών αμφισβητήσεων δεν προσδίδει καμία ενίσχυση σε αυτές, η Τουρκία μάλλον σε αυτή τη φάση και να επιθυμούσε δύσκολα θα άνοιγε ένα ακόμη μέτωπο έντασης προς τα δυτικά.

Ο Γιώργος Καπόπουλος σχολίασε τέλος την εξαιρετικά δύσκολη θέση -εγκλωβισμού του Κάμερον με το δημοψήφισμα για την Ε.Ε. τονίζοντας ότι η συμφωνία με την Ε.Ε. δεν ανακόπτει για την ώρα τον κίνδυνο ενός Brexit , απλά δίνει κάποια επιχειρήματα στη καμπάνια Κάμερον υπέρ της παραμονής στη Ε.Ε.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News