default-image

Ανοίγει η αυλαία των καρναβαλικών εκδηλώσεων στα Χανιά

Life
Ανοίγει η αυλαία των καρναβαλικών εκδηλώσεων στα Χανιά

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Την Κυριακή 6 Μαρτίου ανοίγει στα Χανιά η αυλαία των καρναβαλικών εκδηλώσεων που διοργανώνονται και φέτος σε πολλά σημεία της Περιφερειακής Ενότητας.

Σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ, η αρχή θα γίνει με το καρναβάλι της Σούδας που οργανώνουν για 23η χρονιά ο δήμος Χανίων, η αντιπεριφέρεια, ο πολιτιστικός σύλλογος και ο σύλλογος επιχειρηματιών της περιοχής.

«Καλούμε μικρούς και μεγάλους να συμμετάσχουν στο καρναβάλι. Να απαντήσουν με κέφι, χορό και αισιοδοξία στις δύσκολες συνθήκες που περνά ο τόπος» δήλωσε κατά τη διάρκεια συνέντευξης τύπου η αντιδήμαρχος πολιτισμού Βαρβάρα Περράκη.

Παράλληλα, έκανε γνωστό ότι την Παρασκευή θα ανακοινωθεί και το πρόγραμμα των παράλληλων εκδηλώσεων που θα γίνουν σε πολλές περιοχές του δήμου. Στο σουδιανό καρναβάλι, όπως εκτίμησε ο πρόεδρος του πολιτιστικού συλλόγου Σούδας Δημήτρης Κλωθάκης, θα λάβουν μέρος περίπου 1500 καρναβαλιστές.

«Είναι μια γιορτή και το κάλεσμα στους πολίτες ανοικτό» δήλωσε, ενώ, όπως σημείωσε, ήδη στην είσοδο της Σούδας καθώς και στην πλατεία της δημοτικής αγοράς των Χανίων έχουν τοποθετηθεί δυο μεγάλες καρναβαλικές κατασκευές που προτρέπουν τους πολίτες να συμμετάσχουν στο καρναβάλι.

«Ο στόχος όλων μας είναι να βγει από τον πολίτη το αίσθημα της χαράς που μπορεί να του προσφέρει η γιορτή» τόνισε από την πλευρά του ο πρόεδρος της τοπικής κοινότητας Σούδας Κώστας Φωκάς, ενώ ο πρόεδρος των καταστηματαρχών της περιοχής κάλεσε τους πολίτες από κάθε γωνιά των Χανίων να είναι παρόντες στις εκδηλώσεις.

Η παρέλαση του βασιλιά Καρνάβαλου θα αρχίσει στις 3 μετά το μεσημέρι από το Ναυταθλητικό Κέντρο Σούδας και θα καταλήξει στην κεντρική πλατεία του λιμανιού.

Εκτός από το καρναβάλι της Σούδας, το Σάββατο 12 Μαρτίου, θα πραγματοποιηθεί και το 25ο καρναβάλι της Παλαιόχωρας.

Στις 13 Μαρτίου το 10ο Κισσαμίτικο καρναβάλι και την ίδια ημέρα το 62ο καρναβάλι των Καλυβών.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News