Ειδήσεις

Μυλόπουλος: Οι αιτίες της κρίσης στην παιδεία

Το μεγαλύτερο, βαθύτερο και γενικότερο πρόβλημα, που έχει η ελληνική παιδεία είναι η απομάκρυνσή της από τις πνευματικές αξίες και η εγκατάλειψη του μορφωτικού της ρόλου, δήλωσε ο καθηγητής της Πολυτεχνικής Σχολής και πρώην πρύτανης του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, Γιάννης Μυλόπουλος.

"Η μακροχρόνια πολιτική λιτότητας, που εφαρμόστηκε από όλες τις κυβερνήσεις τις τελευταίες δεκαετίες στον χώρο της δημόσιας εκπαίδευσης, από κοινού με τις πρόσφατες 'μεταρρυθμίσεις', που επιδίωξαν τον νεοφιλελεύθερο μετασχηματισμό της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης και είχαν στόχο την εσωτερική δημοκρατία και τις ακαδημαϊκές ελευθερίες στα πανεπιστήμια, οδήγησαν τελικά σε μια Παιδεία, η οποία ανατροφοδοτεί την κρίση" εκτιμά ο κ. Μυλόπουλος.

Σε συνέντευξη στο Αθηναϊκό - Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων και στο "Πρακτορείο 104,9 fm" ο κ. Μυλόπουλος διατυπώνει την άποψη ότι η κυβέρνηση σήμερα δίνει τα εχέγγυα για έναν ουσιαστικό, ευρύ και δημοκρατικό διάλογο στην κατεύθυνση αποκατάστασης του πνευματικού και μορφωτικού ρόλου της δημόσιας εκπαίδευσης, δηλώνοντας ότι θεωρεί κατώτερη των περιστάσεων την άρνηση προηγούμενων υπουργών Παιδείας να συμμετάσχουν στη συζήτηση που ξεκίνησε.

Σχόλια