default-image

Κίνδυνος να κλείσει χειρουργική αίθουσα στο Βενιζέλειο

Κρήτη
Κίνδυνος να κλείσει χειρουργική αίθουσα στο Βενιζέλειο

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

400 άτομα περιμένουν στην λίστα αναμονής του Βενιζελείου νοσοκομείου για μια επέμβαση, μια χειρουργική αίθουσα του νοσοκομείου κινδυνεύει να κλείσει και η κατάσταση είναι οριακή από κάθε άποψης. Κραυγή αγωνίας από γιατρούς και νοσηλευτικό προσωπικό για την κατάσταση που επικρατεί.

Ενισχύστε σήμερα το Βενιζέλειο νοσοκομείο που λειτουργεί χάρη στο φιλότιμο των εργαζόμενων σε αυτό και απεγκλωβίστε το από κάθε άλλη πράξη που σπαταλά τη δυναμική του, εκτός των ιατρικών νοσηλευτικών πράξεων, επισημαίνουν απευθυνόμενοι προς την πολιτεία μέσω του Ράδιο 9,84 και της Αγγέλας Δουλγεράκη, τόσο ο πρόεδρος των νοσοκομειακών γιατρών Γιώργος Κωστάκης όσο και ο πρόεδρος των εργαζόμενων Γιώργος Χονδροζουμάκης.

Κίνδυνος να κλείσει χειρουργική αίθουσα

  • Ενδεικτικά από τις οκτώ χειρουργικές αίθουσες λειτουργούν σήμερα μόνο οι πέντε κι υπάρχει κίνδυνος να κλείσει άλλη μία.
  • 40 οι χειρουργικές επεμβάσεις στην καθημερινότητα του νοσοκομείου. 400 στη λίστα αναμονής με τους γιατρούς να αξιολογούν καθημερινά ποιος θα προηγηθεί.

  • Από τους 360 γιατρούς που χρειάζεται το νοσοκομείο υπάρχουν μόνο οι 186 και από τους 600 νοσηλευτές έμειναν μόνο 350.
  • Στο διοικητικό προσωπικό οι ανάγκες είναι για 150 και απέμειναν 50.
  • Αναφορικά με τις νοσηλείες και τα επείγοντα περιστατικά, το 2015 ο αριθμός των νοσηλευμένων ανήλθε στις 60.000 ενώ εκείνοι που πέρασαν  από τα επείγοντα το '14 και το '15 ήταν 120.000 για κάθε χρόνο.

Αναφορικά με τις ανάγκες του νοσοκομείου είπαν ότι η μεγάλη του πληγή είναι η "αιμορραγία" του προσωπικού σε αντιστοιχία με τον όγκο των ιατρικών πράξεων στο σύνολά τους.

Οι κύριοι Κωστάκης και Χονδροζουμάκης εξέφρασαν τη ικανοποίηση τους για την απόφαση αλλαγής του διοικητικού χάρτη που απελευθερώνει από τα δεσμά της συνένωσης το συγκεκριμένο νοσηλευτικό ίδρυμα με το ΠΑΓΝΗ που επιτελεί άλλο ρόλο και έστειλαν το μήνυμα στο υπουργείο υγείας ότι για τα γραφειοκρατικά, διοικητικά, προμήθειες κ.λ.π πως το ρόλο αυτό θα πρέπει να τον αναλάβουν οι ΥΠΕ λειτουργώντας ως αποκεντρωμένα υπουργεία.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News