default-image

Επανέρχεται στα...φυσιολογικά του ο καιρός

Κρήτη
Επανέρχεται στα...φυσιολογικά του ο καιρός

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Αλλάζει το σκηνικό του καιρού στην Κρήτη, καθώς ήδη από την Κυριακή η θερμοκρασία έχει πέσει αισθητά, επιστρέφοντας σε φυσιολογικά για την εποχή επίπεδα. Το "ανοιξιάτικο" διάλειμμα, το οποίο επικράτησε στις περισσότερες περιοχές του νησιού τις τελευταίες μέρες, τελείωσε, χωρίς πάντως αυτό να σημαίνει ότι μέσα στην εβδομάδα θα εκδηλωθούν ακραία καιρικά φαινόμενα.

Πιο συγκεκριμένα, τη Δευτέρα ο υδράργυρος κυμαίνεται στις περιοχές στη βόρεια ακτή του νησιού από 9 έως και 18 βαθμούς Κελσίου. Στο Ηράκλειο, ωστόσο, η θερμοκρασία δεν θα πέσει κάτω από τους 15 βαθμούς, ενώ οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι, βορειοδυτικοί, με την έντασή τους να κυμαίνεται από ένα μέχρι πέντε μποφόρ. Σημειώνεται ακόμη ότι στις μεγάλες πόλεις της Κρήτης, ο ουρανός θα είναι σε γενικές γραμμές καθαρός, χωρίς πάντως να αποκλείεται η εμφάνιση αραιών νεφώσεων.

Νοτάδες την Τρίτη

Εξάλλου την Τρίτη, η μέση θερμοκρασία σε όλο το νησί θα κυμανθεί στα βόρεια από 7 έως 22 βαθμούς Κελσίου. Ειδικότερα, στο Ηράκλειο, ο υδράργυρος δε θα πέσει κάτω από τους 14 βαθμούς, με τους ανέμους να πνέουν από νότιες διευθύνσεις και με την έντασή τους να μην ξεπερνά τα 2 μποφόρ. Επίσης, δεν αναμένονται βροχοπτώσεις ούτε την Τρίτη, τουλάχιστον στις βόρειες ακτές του νησιού. Εντούτοις, θα εκδηλωθούν αραιές νεφώσεις, ενώ οι άνεμοι δε θα ξεπεράσουν σε ένταση τα 3 μποφόρ.

Άνοδος της θερμοκρασίας την Τετάρτη

Την Τετάρτη, η θερμοκρασία αναμένεται να παρουσιάσει μικρή άνοδο: Στις βόρειες περιοχές της Κρήτης, ο υδράργυρος θα κυμανθεί από 11 έως 24 βαθμούς Κελσίου. Συγκεκριμένα, στο Ηράκλειο, η θερμοκρασία δεν προβλέπεται να πέσει κάτω από τους 15 βαθμούς Κελσίου, ενώ οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι, νοτιοδυτικοί εντάσεως 2 με μποφόρ. Πάντως, και μεθαύριο - τουλάχιστον στις μεγάλες πόλεις της Κρήτης - δεν αναμένεται να σημειωθούν βροχοπτώσεις.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News