Ειδήσεις

"Καμπάνα" 9 ετών στον Κρητικό πατροκτόνο του Καναδά

Αναβίωσε σε δικαστήριο του Καναδά η πολύκροτη υπόθεση της πατροκτονίας που είχε γίνει γνωστή και στη χώρα μας, καθώς σ' αυτήν πρωταγωνιστούσε ένας 43χρονος ομογενής Κρητικός.

Ο λόγος για τον Τζόνι Κουλάκη, ο οποίος καταδικάστηκε προ ημερών για τη δολοφονία του πατέρα του, Τόνι Κουλάκη, σε ποινή κάθειρξης 9 ετών και ψυχιατρική παρακολούθηση. 

Το έγκλημα είχε σημειωθεί τον Ιούνιο του 2013, με το Δικαστήριο να δέχεται τελικά ότι ο 43χρονος σκότωσε τον 86χρονο πατέρα του, με καταγωγή από την Κίσαμο Χανίων, όντας υπό την επήρεια ναρκωτικών ουσιών. 

Σύμφωνα με την καναδική εφημερίδα montrealgazette, ο 43χρονος υποστήριξε στο Δικαστήριο ότι τραυμάτισε θανάσιμα τον πατέρα του με μαχαίρι, όταν εκείνος του είπε ότι η αφίσα του Μπρους Λι που είχε στο δωμάτιό του ήταν δαιμονισμένη κι έπρεπε να τη βγάλει!

Ο Τόνι (Αντώνης) Κουλάκης έφτασε στον Καναδά από την Κρήτη το 1967 και άνοιξε ένα μικρό καφενείο που το ονόμασε "Κόσμος". 

Ο "Κόσμος" έγινε γρήγορα ένα από τα πιο δημοφιλή στέκια της πόλης του Μόντρεαλ, χαρίζοντας στον ιδιοκτήτη του μεγάλη αναγνωρισιμότητα ανάμεσα στους ομογενείς, αλλά και όλο τον Καναδά.

Ρεπορτάζ:

Νικόλας Αγγελίνος

Σχόλια