Ειδήσεις

Σπάνια είδη γλάρων επισκέπτονται το λιμάνι Ηρακλείου

Αυξάνονται τα είδη γλάρων στο λιμάνι του Ηρακλείου, σε σύγκριση με άλλα λιμάνια της χώρας, ενώ σπ

άνια είδη από Σιβηρία και Σκανδιναβία κάνουν την εμφάνισή τους, τη χειμερινή χρονική περίοδο. Αυτό υποστηρίζουν επιστήμονες του Μουσείου Φυσικής Ιστορίας Κρήτης οι οποίοι στο άμεσο μέλλον θα προχωρήσουν σε μια πιο αναλυτική καταγραφή.

Οι γλάροι και τα άλλα πουλιά στις ακτές του Ηρακλείου ήταν το θέμα που αναπτύχθηκε σε εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στο Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Κρήτης, όπου μικρά παιδιά αντάλλαξαν απόψεις με επιστήμονες, ενώ μέσα από διάφορες κατασκευές μαθαίνουν σημαντικά πράγματα για τη φύση και την πανίδα της Κρήτης.

Την ίδια ώρα, επιστήμονες παρατηρούν και τους νέους αποικιστές τους πράσινους παπαγάλους που ολοένα και περισσότεροι… φωλιάζουν στο Ηράκλειο, σε αντίθεση με τα χελιδόνια τα οποία έχουν μειωθεί σημαντικά.

Μικρά παιδιά έμαθαν σημαντικά πράγματα για τους γλάρους, ενώ παράλληλα δημιούργησαν τον χάρτη πουλιών της πόλης του Ηρακλείου, με τη βοήθεια των γονέων τους.

Ο ορνιθολόγος Μιχάλης Δρετάκης ενθουσίασε τα μικρά παιδιά με την ομιλία του, η οποία είχε ως επίκεντρο τον γλάρο "Διογένη" ο οποίος τους… ξενάγησε σε ένα όμορφο ταξίδι μέσα στην πόλη, στο λιμάνι, στις ακτές του Ηρακλείου, σε πάρκα και όχι μόνο.

Ενώ το παραμύθι "Ο μαύρος Κότσυφας και ο άσπρος Γλάρος", που μιλάει για την φιλία και τη διαφορετικότητα, μαγνήτισε τη προσοχή των μικρών παιδιών που πέρασαν όμορφες στιγμές στο Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Κρήτης.

Ρεπορτάζ:

Γεωργία Μακάκη

Σχόλια