Ειδήσεις

Τελετή έναρξης για το Ρεθεμνιώτικο Καρναβάλι

Το κοινωνικό μήνυμα για τη δωρεά μυελού των οστών με το σύνθημα «Ζω - Δρω- Δημιουργώ» θα στείλει μεταξύ άλλων το καρναβάλι του Ρεθύμνου η αυλαία του οποίου άνοιξε το βράδυ του Σαββάτου με την επίσημη τελετή έναρξης που πραγματοποιήθηκε στην παλιά πόλη Ήταν μια εντυπωσιακή τελετή με πολύ κόσμο, πυροτεχνήματα λέιζερ με λέξεις και σχήματα και πολλές ακόμα εκπλήξεις.

« Η δύναμη του δικού μας καρναβαλιού είναι οι ίδιοι οι συμμετέχοντες. Φέτος στέλνουμε και το κοινωνικό μήνυμα για τους δότες ζωής. Υποστηρίζουμε την προσπάθεια, η δύναμη του καρναβαλιού να δίνει ζωή σε όλους», τόνισε μεταξύ άλλων ο δήμαρχος Ρεθύμνου Γιώργος Μαρινάκης κηρύσσοντας την τελετή έναρξης των φετινών εκδηλώσεων.

Η τελετή έναρξης έγινε στην πλατεία του Λυκείου των Ελληνίδων με τη συναυλία των γνωστών καλλιτεχνών Γιάννη Βαρδή και Γιώργου Λιανού. Νωρίτερα, πραγματοποιήθηκε η καρναβαλική βόλτα σε δρόμους της πόλης και ακολούθησε η καθιερωμένη προσφώνηση και αντιφώνηση του Βασιλιά Καρνάβαλου.

Το Ρέθυμνο από χθες μέχρι και την Κυριακή 13 Μαρτίου ημέρα της μεγάλης παρέλασης ζει τη δική του γιορτή με τους διοργανωτές να προσκαλούν μικρούς και μεγάλους να ζήσουν μια ξεχωριστή εμπειρία.

Οι συμμετοχές στην μεγάλη παρέλαση σύμφωνα με τις μέχρι και σήμερα ενδείξεις θα προσεγγίσουν τις 15 χιλιάδες. Στην παρέλαση θα συμμετέχουν 43 ομάδες με 31 άρματα.

Πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ

Σχόλια