default-image

Μ. Σφακιανάκης: Είμαι στρατιώτης, όχι όμως φαντάρος

Ελλάδα
Μ. Σφακιανάκης: Είμαι στρατιώτης, όχι όμως φαντάρος

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

"Θα με είχαν αποστρατεύσει αν δεν είχα τη στήριξη του πρωθυπουργού και την αγάπη του κόσμου", δήλωσε ο υποστράτηγος της ΕΛ.ΑΣ. Μανώλης Σφακιανάκης.

«Είμαι 'στρατιώτης', όχι όμως φαντάρος. Είμαι υποστράτηγος και, όπως έκαναν με άλλους συναδέλφους, θα έπρεπε να με έχουν καλέσει και να μου πουν για τη μετακίνησή μου. Αν το έκαναν, θα δεχόμουν άμεσα τη μετάθεσή μου στον Κλάδο Διοικητικής Υποστήριξης και Ανθρωπίνου Δυναμικού. Τώρα γιατί με κάλεσαν; Μου είπαν: 'Θα γίνεις βοηθός επιτελάρχη και δέχθηκα αγόγγυστα» λέει στον Ελεύθερο Τύπο της Κυριακής ο μέχρι πρότινος επικεφαλής της Διεύθυνσης Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος.

Ο κ. Σφακιανάκης την περασμένη εβδομάδα πέρασε τα πιο δύσκολα 24ωρα της ζωής του. Μέσα σε λίγες ημέρες άλλαξε τρεις μεταθέσεις βιώνοντας μία κατάσταση που δείχνει πλήρη αποδιοργάνωση και προχειρότητα στο χειρισμό των κρίσεων από την κυβέρνηση. Αρχικά του ανακοινώθηκε ότι μετακινείται στον Κλάδο Διοικητικής Υποστήριξης.

Κατόπιν, μετά τη θύελλα αντιδράσεων του ανακοινώθηκε ότι θα παραμείνει στη Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος. Ακολούθησε οργασμός παρασκηνίου και διαβουλεύσεων με τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη κ. Νίκο Τόσκα να θεωρεί «άδειασμα» του την επιστροφή του στην πρότερη θέση του. Έτσι, η χρυσή τομή ήταν να αναλάβει βοηθός Επιτελάρχη κρατώντας την εποπτεία των γραφείων της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη.

Τελικά αναλαμβάνει βοηθός της επιτελάρχη, αντιστρατήγου Ζαχαρούλας Τσιριγώτη, και επόπτης της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος.

Σύμφωνα με πληροφορίες, αντικαταστάτης του κ. Σφακιανάκη στη Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος θα είναι ο μέχρι σήμερα υποδιοικητής της Υπηρεσίας, Βασίλης Παπακώστας.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News